Košarka

Debakl Banićeva Bilbaa u dvoboju s protivnikom u doigravanju

Ante Zovko • nedjelja, 06.05.2012.
Debakl Banićeva Bilbaa u dvoboju s protivnikom u doigravanju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Završen je osnovni dio sezone Endesa lige. U posljednjem kolu, u kojem se u dijelu utakmica nije previše pažnje obraćalo na obranu, posljednju poziciju za doigravanje potvrdio je Stojićev Alicante, dok je Banićev Bilbao pretrpio debakl od protivnika u doigravanju.

Real Madrid i Joventut otpustili su kočnice i zanemarili obranu u dvoboju posljednjeg kola koje nije moglo donijeti promjene na tablici dvjema momčadima. Real je otprije osigurao drugu poziciju uoči doigravanja, a gosti su otpali ranije te su u Madridu poraženi 95:82. Kako se igralo, svjedoči rezultat prve četvrtine. 33:24. Real će se u četvrtfinalu doigravanja ogledati s Bancom Civicom.

Ante Tomić opet je pružio odlično izdanje s deset poena i devet skokova za 25 i pol minuta. Najefikasniji kod Reala bio je Carroll s 20 poena, a kod Joventuta Jeter s istim učinkom.

Manresa je okončala sezonu na 12. poziciji porazom od Barcelone 77:71 vrativši se u igru nakon što je prvih deset minuta završila sa zaostatkom 32:18. Povratak u neizvjesnu završnicu predvodio je Asselin s 18 poena. Kod Katalonaca Ndong je postigao 17 poena, a Eidson 12.

Caja Laboral razmontirala je Gescrap Bizkaia Bilbao Marka Banića sa 100:70 stekavši brzo prednost (22:4 nakon šest minuta) koju nije ispuštala i nemilosrdno trpala. Bilbao je porazom pao na šestu poziciju i u doigravanju će igrati baš protiv Caje koja je osigurala treću poziciju. Banić je za 27 minuta postigao sedam poena uz dva skoka i dvije asistencije.

Nakon 13 uzastopnih nastupa u doigravanju, Unicaja je završila deveta i uspjela izboriti ostanak u Euroligi. Omogućila joj je to pobjeda protiv Banca Civice 75:66 u kojoj je LUka Žorić za 24 minute upisao devet poena i četiri skoka, a Hrvoje Perić za sedam minuta četiri poena, pet skokova i asistenciju za valorizaciju devet.

Valencia Velimira Perasovića završila je osnovni dio sezone na četvrtoj poziciji i doigravanje otvara s Lagunom ARO. Lucentum Alicante Marija Stojića potvrdio je osmu poziciju i pokušat će pružiti otpor Barceloni.

Endesa liga, 34. kolo:
Asefa Estudiantes - UCAM Murcia 80:86
Assignia Manresa - FC Barcelona Regal 71:77
Real Madrid - FIATC Mutua Joventut 95:82
Lucentum Alicante - Mad-Croc Fuenlabrada 66:55
Caja Laboral - Gescrap Bizkaia 100:70
Unicaja - Banca Civica 75:66
Lagun Aro GBC - Gran Canaria 2014 93:78
Blusens Monbus - CAI Zaragoza 89:84*
Valencia Basket - Blancos de Rueda Valladolid 76:59

Parovi četvrfinala doigravanja:
Barcelona (1) – Alicante (8)
Valencia (4) – Lagun Aro (5)
Real Madrid (2) – Banca Civica Sevilla (7)
Caja Laboral (3) – Gesrap Bilbao (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren07.05.2012. u 15:24
    Namjerno su tako odigrali da se Caja opusti i podcijeni ih :P
    Zdren