Nogomet

Srna: "Nećemo slaviti dok ne osvojimo i prvenstvo"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 07.05.2012.
Srna: "Nećemo slaviti dok ne osvojimo i prvenstvo"
Foto: EPA

Šahtar iz Donecka osvojio je naslov pobjednika Ukrajinskog kupa, pobjedom nad Metalurgom u produžetku. Trofej je podignuo kapetan Darijo Srna, koji ističe kako nema slavlja do završetka prvenstva...

U finalu Ukrajinskog nogometnog kupa sastali su se gradski rivali Metalurg i Šahtar. Bolji su bili Darijo Srna i njegovi suigrači, koji su slavili 2:1 nakon produžetaka. Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije odigrao je cijeli susret, a Eduardo da Silva zbog ozljede nije konkurirao za sastav.

"Šteta je što nismo realizirali sve svoje prilike, u oba smo poluvremena pokazali dobar nogomet", rekao je Srna poslije utakmice. Šahtar je poveo preko Alexa Teixeire u 23. minuti, ali poravnao je Morozjuk sredinom nastavka. Pobjedonosni je pogodak bio djelo Kučera u 104. minuti.

Šahtar je, kaže Srna, bio spreman i na moguće jedanaesterce: "I to je dio nogometa, a mi smo bili samouvjereni i pripremljeni za sve opcije, makar smo željeli zabiti i prije. Igrači su dali sve od sebe. Umorni smo jer smo odigrali 120 minuta protiv jakog protivnika i ne bih izdvajao pojedince u svojoj momčadi".

"Sada imamo tri dana za oporavak prije utakmice s Oleksandriyom. Predsjednik nam je čestitao na Kupu već na terenu, ali trebamo odraditi još jedan korak za osvajanje prvenstva. Do tada nećemo slaviti, a poslije ćemo slaviti zajedno s navijačima"

Šahtar u prvenstvu ima dva boda više od kijevskog Dynama, a u posljednjem kolu kod kuće igra s fenjerašem prvenstva. Kijevljani na svom stadionu čekaju šestoplasiranu Tavriyu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!