Automoto

Stoner: "Fantastičan vikend"

Maja Giljanović • utorak, 08.05.2012.
Stoner: "Fantastičan vikend"

Dvostruki i aktualni prvak svijeta Casey Stoner nije krio zadovoljstvo odrađenim u Estorilu. Australac je Veliku nagradu Portugala osvojio prvi put u MotoGP-ju, a preuzeo je i čelo u ukupnom poretku.

Rezultat Velike nagrade Portugala je varljiv, Casey Stoner naizgled je jedva pobijedio ispred Jorgea Lorenza s manje od sekundu i pol prednosti, ali prava je istina da se Španjolac ni u jednom trenutku nije našao u poziciji izglednoj za napad na prvo mjesto i obranu čela u ukupnom poretku.

Aktualni svjetski prvak nakon druge pobjede u 15 dana (tjedan ranije slavio je i u gostima u Jerezu) nije krio zadovoljstvo: "Na koncu je i ovaj vikend za nas bio fantastičan, nije mogao proći bolje. Ujutro smo bili malo nervozni, nismo znali kako će se motor ponašati budući je temperatura na stazi bila prilično visoka i na slobodnom treningu smo imali manjih poteškoća. Na zagrijavanju je sve bilo u redu, ali čim se temperatura podigla, u utrci je bilo teže. U prvom dijelu više sam napadao, ali poslije sam prikočio i jedino važno bilo mi je da ostanem ispred Jorgea i Danija. Jorge je pritiskao, ali uspio sam iskontrolirati utrku, pronaći idealan ritam i dovršiti posao", izjavio je Stoner.

Lorenzo kojem je podij u Estorilu jubilarni 100. u karijeri izgubio je prvo mjesto u ukupnom poretku i u Le Mans za dva tjedna krenut će s bodom zaostatka za Stonerom, ali ne žali ni za čim: "Sretan sam drugim mjestom jer prije starta očekivao samo borbu za treće ili četvrto mjesto, o pobjedi nisam ni razmišljao. Dostizanje Caseyja možda je i bilo moguće da na početku nisam imao problem sa spojkom, dok se nije stabilizirala u ta dva ili tri kruga dosta sam izgubio. Više nije pomoglo ni što sam sebi nesvojstveno odvozio najbrži krug, Casey je bio predobar".

Dani Pedrosa za momčadskim kolegom na čelu poretka zaostaje 14 bodova: "Sveukupno ne mogu biti nezadovoljan, u tri utrke sva tri puta sam bio na pobjedničkom postolju, ali svaki put nešto je nedostajalo. Do Francuske ćemo zapeti, pokušati ponovno i dati sve od sebe na Le Mansu".

Od ostalih novosti najvažnija je da se Colin Edwards u ponedjeljak poslijepodne u Barceloni podvrgnuo operaciji ključne kosti. Ozljedu zadobivenu u kvalifikacijama sanirao je Javier Mir koji ga je operirao i nakon lanjskog pada na Velikoj nagradi Katalonije, zahvat je prošao u najboljem redu, a Amerikanac će u bolnici ostati do srijede i povratka u SAD.

"Operacija lijeve ključne kosti trajala je oko dva sata, kost je bila slomljena na pet mjesta i zahtjevala je umetanje titanijske pločice s 10 zavoja. Sve je prošlo bez poteškoća, a vozač će s rehabilitacijom započeti za tjedan dana", stoji u priopćenju Sveučilišne bolnice u Barceloni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!