Košarka

Split i Cibona žele neporaženi u doigravanje

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • srijeda, 09.05.2012.
Split i Cibona žele neporaženi u doigravanje
Foto: Bruno Karadža

Split i Cibona prije posljednjeg kola osigurali su doigravanje i plasman u ABA ligu, pa će današnji derbi na Gripama biti lišen rezultatskog imperativa na obje strane. No, daleko od toga da se nema za što igrati, obje momčadi žele neporažene ući u doigravanje...

Split i Cibona puno su se puta u prošlosti sastajali u važnim i velikim utakmicama. Ovog puta igrat će se za prestiž, jer su rezultatsko zadovoljstvo i jedni i drugi već ostvarili i prije negoli je došla sama završnica Lige za prvaka.

Podizanje zadnje europske zastave, očekuje se puna dvorana

Uoči utakmice protiv Cibone na Gripama će se podignuti posljednja, peta zastava za osvojene europske trofeje splitskog kluba. Riječ je o trećoj, posljednjoj tituli prvaka Europe 1990/91, koju su pod trenerskim ravnanjem Željka Pavličevića osvojili: Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Luka Pavićević, Toni Kukoč, Teo Čizmić, Petar Naumoski, Žan Tabak, Avie Lester, Zoran Savić, Paško Tomić i Aramis Naglić.

Iako su Gripe u nekoliko navrata ove sezone bile prilično dobro ispunjene, večeras se očekuje rušenje rekorda od 2.500 gledatelja protiv Zagreba. Upiti za ulaznicama u klub stižu već nekoliko dana, usprkos podatku da će se istovremeno u Spaladium Areni igrati rukometni susret između Splita i CO Zagreba. Nažalost, televizijski prijenosi "preklopili" su termine i zacijelo odnijeli ponešto gledatelja i jednom i drugom događaju.

Splićani svoje najveće rivale danas u 19 sati dočekuju željni zaokruživanja sjajnog rezultata od svih 18 domaćih pobjeda ove sezone. Gripe su za sve protivnike neosvojiva utvrda, a Cibona je jedina koja nije (još) osjetila okus poraza na Gripama. Repešina družina nada se da ni neće, jer i Cibona želi neporažena ući u doigravanje. Vukovi, naime, još ne znaju za poraz u Ligi za prvaka.

Probleme Splićanima stvaraju Subotićevi bolovi u leđima. Iskusni razigravač Žutih propustio je utakmicu protiv Zaboka, a liječnička služba bori se kako bi sanirala njegova leđa za okršaj protiv agresivnih američkih razigravača Cibone.

"Cibona ima četiri-pet stranaca, nekoliko reprezentativaca, imaju vjerojatno i najboljeg trenera u ligi, u najboljoj su formi. Puno rotiraju, imaju puno opcija i nikad ne znaš tko će iskočiti. No, imamo i mi svojih aduta, moramo osigrati maksimalno i biti koncentrirani svih 40 minuta. Bit će teško ako ne bude Subotića, ali bez obzira na sve, želimo pobjedom protiv Cibone produžiti ovu lijepu atmosferu. Publika nas u zadnje vrijeme nosi kad god nam je teško, vjerujem da će tako biti i u srijedu. Nećemo Cibonu 'propustiti' bez borbe do zadnjeg atoma, uostalom - to je naša slika od početka Lige za prvaka. Bilo bi lijepo sezonu završiti bez poraza na Gripama", najavio je šuter Žutih Ivan Mimica.

Rezultatski rasterećeni, u Ciboni će se na Gripama boriti za doseg koji je bilo teško očekivati kada se u ožujku krenulo u Ligu za prvaka. No, Vukovi su dosadašnji dio posla u hrvatskom prvenstvu odradili zaista vrlo kvalitetno, a na splitskom gostovanju imat će priliku staviti "točku na i".

Iz kola u kolo, slika se ne mijenja. Momčad Jasmina Repeše pobjeđuje, a pritom joj pomaže i što unatrag mjesec i pol nije bilo većih problema s ozljedama. Andrija Žižić, jedan od Ciboninih aduta koji je zbog ozljede pauzirao ranije, tijekom ABA lige, kazao je da je i uoči posljednje utakmice prije doigravanja sve u redu u sastavu njegove momčadi.

"Zadnja je utakmica u regularnom dijelu, Split će nas dočekati spremno želeći pobijediti Cibonu, a kako su već ostvarili dosta velik uspjeh plasmanom u ABA ligu, bit će dobrim dijelom neopterećeni. Bit će publike u velikom broju, Cibona će domaćima biti veliki mamac", opisao je Žižić u najavi ogleda sa svojim bivšim klubom: "Svi smo zdravi i spremni i nadam se da ćemo u pozitivnom nizu okončati ovaj dio sezone."

Kako su u utorak navečer doznali protivnika u polufinalu, Vukovima će ogled na Gripama poslužiti i za završno "uštimavanje" uoči novih ogleda sa Zadrom. Prvu utakmicu odigrat će idućeg tjedna, a s obzirom na unaprijed odrađeno posljednje kolo protiv Zagreba CO, tijekom vikenda moći će se posvetiti isključivo treningu i pripremi za polufinale prvenstva.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina09.05.2012. u 15:22
    ovo će biti spektakl pa makar igrali Hampl i Vuković u početnoj petorci.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 12:05
    ipak je najstrašnije da je u to vrijeme i finale kupa i nogometu i da to nitko ne prenosi..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 11:50
    Split-Cibona i rukomet Split-Zagreb u isto vrijeme!!!!! Pa toga ima samo kod nas. Da se šugavi Kovačević more opravdavati da je konačno osigurao TV prava na nešto.....
    Obrisan korisnik