Nogomet

Dinamovi juniori preokretom uzeli Kup, prekrasan pogodak Pavića nedovoljan Osijeku

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 09.05.2012.
Dinamovi juniori preokretom uzeli Kup, prekrasan pogodak Pavića nedovoljan Osijeku
Foto: Kristijan Komarica

Dinamovi su juniori pobjednici ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa. Iako su do 79. minute gubili od Osijeka, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Čabraji preokrenuli su rezultat...

Dinamo - Osijek 2:1 (0:1)

Finale Kupa, juniori. Stadion Maksimir, Zagreb.
Gledatelja: 300

Suci: Mario Zebec (Varaždin), Tomislav Hudika (Varaždin), Goran Loparac (Sladojevci)

Strijelci: 0:1 - Pavić (25'), 1:1 - Čabraja (79'), 2:1 - Čabraja (90')

Žuti kartoni: F. Leko, Špehar, Pavić, Pongračić, Mišić.

Dinamo: Zelenika, F. Leko, Graovac, Šimunović, Prenga, Crepulja, Grčić (od 46' L. Leko), Pavičić, Ivančić (od 87' Kovačec), Špehar (od 73' Plum), Čabraja (od 90' Čakarun).

Osijek: Malenica, Mikanović, Tomašević, Perić, Pavić, Lukić (od 53' Pongračić), Aleksić (od 70' Kovačić), Mišić, Mioč (od 58' Petričević), Vrdoljak (od 73' Grgić), Dugandžić (od 81' Balentović).

Kao uvertira uzvratnoj utakmici seniorskog finala Hrvatskog kupa, između Dinama i Osijeka, juniori su istih momčadi odigrali finalni susret u svojoj kategoriji.

Momčad Osijeka do prednosti je stigla u 25. minuti dvoboja, prekrasnim pogotkom Antonija Pavića, koji se na dvadesetak metara od gola izborio za prostor za udarac i smjestio loptu u same suprotne rašlje.

Dinamova "devetka" Dejan Čabraja bio je najbliži poravnanju u prvom dijelu, no glavom je u 40. minuti pogodio prečku.

Nastavak je donio bolju igru Dinama, koji je stvarao prilike, a Osječane je na životu uglavnom održavao sjajni vratar Marko Malenica. U 65. minuti dva je puta fantastično zaustavio pokušaje Čabraje iz blizine, a još je dva puta odlično intervenirao u 78. minuti.

Međutim, u sljedećem napadu više mu nije bilo spasa, nakon što je Dinamo još jednom pogodio okvir gola. Čabraja je bio na pravom mjestu i bez većih poteškoća gurnuo loptu preko crte za 1:1.

Dinamo je nastavio napadati, Malenica je u 85. minuti još jednom Hrvoju Plumu, "izvadio" loptu ispod prečke, a pritisak Zagrepčana isplatio na isteku 90. minute. Akciju po lijevoj strani, na dodavanje Domagoja Pavičića, zaključio je Čabraja i donio titulu svojoj momčadi.

Kadetsko je finale, prije dva tjedna, pripalo Osijeku protiv Hajduka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Wilson09.05.2012. u 21:39
    Ma vidim, ali nema mi smisla da stavljaju fotografije 3x2 cm, al dobro...
    Wilson
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 20:28
    nije to fotogalerija to su fotografije pise ti gore:)
    Obrisan korisnik
  • Wilson09.05.2012. u 20:15
    KAKO SE OTVARAJU SLIKE IZ FOTOGALERIJE? Ja na njih ne mogu kliknuti, ne znam za druge. Možda netko od administratora ovaj put odgovori.
    Wilson
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 18:51
    To je ipak uspjeh Osječke škole nogometa. Treba se prisjetiti u kakvim uvjetima treniraju , treneri tih omladinskih pogona rade bez plaače. 7 mjeseci je nisu dobili i zaista samo pravi entuzijasti nakon svega toga nađu motiva. A rezultati su nad prosječni. Čestitam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 17:19
    Sad neka se trener juniora Osijeka sjeti izjava koje je dao SN prošli tjedan i onog podcjenjivanja (o prehrani igrača Dinama i nutricionistu) i nek se zapita jel mu to trebalo i jel to bilo sportski.
    Obrisan korisnik