Nogomet

Šahtar obranio naslov, Eduardo zaigrao nakon dva mjeseca

Josip Piršljin • petak, 11.05.2012.
Šahtar obranio naslov, Eduardo zaigrao nakon dva mjeseca
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši ukrajinskog Šahtara osvojili su treći uzastopni naslov prvaka svladavši u posljednjem kolu Oleksandriju. Time su zadržali prednost nad kijevskim Dynamom, a na terene se nakon ozljede vratio hrvatski reprezentativac Eduardo.

Uoči posljednjeg kola ukrajinskog prvenstva Šahtar iz Donecka je imao dva boda više od najvećeg rivala Dynama iz Kijeva, no na kraju je tu prednost čak i povećao. Pred vlastitim navijačima pobijeđena je Oleksandrija s 3:0, a Dynamo nije uspio svladati Tavriyju pošto je završilo 1:1.

U sastavu novog prvaka svih 90 minuta odradio je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna, a izbornika Slavena Bilića uoči Eura može veseliti i povratak napadača Eduarda da Silve. Nije igrao otprilike dva mjeseca zbog ozljede, a protiv Oleksandrije mu je Mircea Lucescu dao zadnjih pola sata.

Posljednje kolo donijelo je i dva pogotka hrvatskih igrača. Marin Ljubičić je bio strijelac za Tavriyju protiv Dynama u 87. minuti što mu je bio treći ovosezonski gol. Njegova je momčad prvenstvo završila na šestoj poziciji.

Drugi pogodak sezone zabio je Ivan Strinić koji brani boje Dnipra. Njegov je klub na svom stadionu pobijedio Karpati s 2:0, a bivši igrač Hajduka pogodio je za 1:0 u 67. minuti. No, kasnije je zaradio drugi žuti karton i isključen je s utakmice. Nikola Kalinić nije bio u kadru za ovaj susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2012. u 12:07
    prema meni je Petric trebao biti ispred Eduarda....posto Eduardo uopce ne igra a i kad je igra to je jako lose...dok je Petric ipak standardan u klubu iz bundeslige
    Obrisan korisnik