Nogomet

Gotovo da 'nema više vremena...', posljednja je prilika pred vama

Sportnet • petak, 11.05.2012.
Gotovo da 'nema više vremena...', posljednja je prilika pred vama

Još je samo 90 minuta ostalo do kraja ovosezonskog bet-at-home.com Managera. Pripremite svoje ekipe za završni obračun, pokažite tko je majstor i najveći poznavatelj prilika na domaćim nogometnim travnjacima...

Nema više vremena...", legendarni Mladen Delić uzviknuo je u smiraj susreta dvoboja nogometnih reprezentacija Bivše države i Bugarske, kada se ukazao Radanović, postigao pogodak, gotovo srušio tribine i donio veliko slavlje na Poljudsku ljepoticu.

"Srce Slavonsko", "lokomotiva", "radnik", "MARIJA", ali i još poneka ekipa iz vrha ukupnog poretka traži svog Radanovića u završnih 90 minuta MAXtv Prve lige, ali naravno i bet-at-home.com Managera. Jer, vremena je stvarno još samo malo, kraj je blizu, a ekipa "rakovac" preuzela je vodstvo i vjerojatno ga ne misli ispustiti do posljednjeg sudačkog zvižduka.

Menadžer vodeće ekipe ukupnog poretka ubio je dvije muhe jednim udarcem, odličnim odabirom taktike, ali i pravih prvotimaca pokorio je konkurenciju proteklog tjedna. Sa 67 bodova osvojio je titulu najbolje ekipe 29. kola bet-at-home.com Managera, ali uz to i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Na kapetanskim krilima Svetog Ivana Kelave, koji se specijalizirao za obrane jedanaesteraca, ali i uz pomoć njegovi suigrača, pogotovo Križmana, Ibaneza, Čuline... "rakovac" je stigao do tjedne nagrade našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com. No, to nije sve, jer je na dobrom putu da se okiti titulom najbolje ekipe proljetnog dijela sezone, koja će biti honorirana vrhunskim LCD televizorom.

Prednost pred ostatkom društva nije velika, drugoplasirana ekipa zaostaje samo četiri boda, ali kao što stara narodna kaže prednosti se ne gleda u zube pa možda upravo ta četiri malena boda budu presudna za konačnu pobjedu.

U proteklom, 29. kolu bet-at-home.com Managera proradio je, u Rijeci osporavani, ali u Puli slavljeni, Sandi Križman, koji je s dva postignuta pogotka uspio prikupiti čak 13 bodova. Mirko Hrgović je pogotkom iz slobodnjaka razveselio Park mladeži, ali i sve one koji su ga stavili prethodnog kola u svoje momčadi. Već standardno odlični Kelava prikupio je 11 bodova, dok su top pet zaključili Fatos Beqiraj, trenutno najbolji topnik lige, ali i Nikola Rak, koji su prikupili po devet bodova.

Bez obzira što nije ljubimac trenera Ante Čačića Argentinac Luis Ibanez i dalje je neprikosnoveni vladar ukupnog poretka bet-at-home.com Managera sa 148 osvojenih bodova. U posljednje vrijeme ne igra puno, ali Lucho i dalje skuplja bodove i ne dopušta razbranjenom Kelavi da mu se približi na neku opasniju razliku. Razdvaja ih velikih 13 bodova i vratar zagrebačkog Dinama morat će, ako ništa drugo, skinut bar dva penala, ukoliko želi obraniti titulu najboljeg iz prošle sezone.

Prvaci na travnjaku - prvaci i u bet-at-home.com Manageru. Pet najboljih igrača ukupnog poretka su iz istog, ove sezone u potpunosti, neprikosnovenog kluba. Pozicije su podijeljene vrataru, trojici braniča i jednom napadaču. Uz već spomenuti najbolji dvojac, tu su još i Domagoj Vida sa 120 osvojenih bodova, Fatos Beqiraj sa 109 te Čačićev ljubimac te konkurent Ibanezu za mjesto u sastavu, Josip Pivarić, koji je kroz sezonu i nastupe i za Lokomotivu i za Dinamo skupio respektabilnih 107 bodova.

Odgovore na sva važna pitanja koja vas muče pred početak završnih 90 minuta ove duge, naporne, uzbudljive, no, i zbog općepoznatih stvari, pomalo i neobične sezone MAXtv Prve lige saznat ćete u subotu navečer kada se završe sve utakmice 30. kola bet-at-home.com Managera, kada Dinamo podigne pehar prvaka i službeno, nakon Kupa u srijedu, osvoji dvostruku krunu.

Igrači Intera, zbog poznatog razloga zvanog 'Varaždin', sezonu su već zaključili pa bi bilo dobro da ih izbaciti iz svojih ekipa i pošaljete na zasluženi godišnji odmor. Jer, iako službeno ispod crte, kao budući drugoligaši, ipak su dobrom voljom Dugopoljaca sačuvali svoj prvoligaški status. Što svakako zaslužuje proslavu.

Slaven Belupo će na domaćem terenu protiv rasterećene Istre 1961 tražiti potvrdu plasmanu u Europu, dok će Split pokušati na Maksimiru protiv slavljenički raspoloženog i opuštenog Dinama napraviti iznenađenje, čekajući kiks Koprivničanaca. Od ostalih parova, nema se što tu posebno za izdvojiti, jer u njima neće biti rezultatskog pritiska pa će možda i gledatelji moći i malo više uživati u slobodnijim izvedbama svojih ljubimaca. Hajduk na Poljudu dočekuje Lokomotivu, Osijek nakon šokova u Kupu, protiv Zadra u Gradskom vrtu traži dostojan oproštaj od uzbudljive sezone, dok će u Vinkovcima gostovati Zagreb, u zanimljivom trenerskom obračunu Toplak - Besek.

Pet igrača već je na nekoj od zanimljivih tuzemnih, a možda čak i inozemnih turističkih destinacija, jer su zahvaljujući pametno dobivenih kartona ranije otišli na zasluženi godišnji. U Koprivnici neće biti gosta Alena Pamića, dok će za domaćina izbivati Kokalović, u Karlovcu su Jelavić i Štefančić već spakirali svoje stvari, dok je Duje Čop, umjesto puta u Zagreb, izabrao ostanak u Splitu i sigurno će, umjesto po maksimirskom travnjaku, ganjati loptu po Bačvicama.

Dragi igrači bet-at-home.com Managera svaka Vam čast. Ako ste izdržali svih ovih 29. kola, tada ćete zasigurno sa zadovoljstvom odraditi još ovo jedno, posljednje ovosezonsko, koji će odlučiti i posljednjem tjednom dobitniku, ali i koje će pokazati koji je od vas na najbolji mogući način vodio svoju ekipu? Tko će biti proglašen menadžerom godine? i tko će za svoj uloženi trud na kraju biti velikodušno nagrađen novim LCD televizorom, sponzora kladionice bet-at-home.com.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!