Nogomet

Kelić sa Slovanom prvak Češke, Galatasaray kroz derbi do naslova

Borna Rupnik • nedjelja, 13.05.2012.
Kelić sa Slovanom prvak Češke, Galatasaray kroz derbi do naslova
Foto: EPA

Nogometaši Galatasaraya u derbiju su osigurali naslov najbolje momčadi Turske, dok su u Češkoj pravo na takvo slavlje zaslužili igrači Slovana iz Libereca...

Novi prvak Češke je Slovan iz Libereca, koji je tu titulu osvojio po treći puta u svojoj povijesti. Odluka je pala tek u posljednjem kolu, u kojemu je Slovan odigrao susret bez pogodaka, 0:0, s Viktorijom iz Plzena.

Viktoria je bila branitelj naslova i pobjeda gostiju u Liberecu vratila bi naslov prvaka u Plzen, no Slovan je uspio sačuvati remi. Bio je to ujedno i prvi puta u povijesti češkog prvenstva da su prvoplasirana i drugoplasirana momčad na tablici u posljednjem kolu izravnim obračunom odlučivali o prvaku.

Za momčad Slovana ove je sezone 17 puta zaigrao mladi hrvatski reprezentativac Renato Kelić, koji se u drugom dijelu prvenstva ustalio na poziciji stopera.

Utakmicom bez pogodaka odlučeno je i tursko prvenstvo. U posljednjem su kolu završnog dijela prvenstva igrali istanbulski rivali Galatasaray i Fenerbahče, a na stadionu Sukru Saracoglu trofej je završio u rukama igrača Galatasaraya.

Njima je to prvi naslov nakon četiri godine, a osvojen je pod vodstvom Fatiha Terima. Fenerbahče je u posljednjim kolima uspio nadoknaditi velik zaostatak, no nije uspio doći do pobjede vrijedne titule.

"Sezona je bila fantastična, na krovu smo svijeta", slikovito je opisao euforiju švedski napadač Galatasaraya, Johan Elmander.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2012. u 13:30
    Čestitke prvacima! :)
    Obrisan korisnik