Rukomet

Poreč izgubio dobivenu utakmicu od Splita, domaća slavlja u Ligi za Europu

Ivan Dominik • nedjelja, 13.05.2012.
Poreč izgubio dobivenu utakmicu od Splita, domaća slavlja u Ligi za Europu

Subotnje poslijepodne i večer donijeli su tri utakmice u Premijer ligi, a dvije su od toga odigrane u sklopu Lige za Europu. U Ligi za prvaka je započelo sedmo kolo utakmicom Poreča i Splita u kojoj su gosti iz Dalmacije iznenadili te uzeli bodove u Istri, a u Ligi za Europu su pobjede na domaćim parketima ostvarili Zamet i Bjelovar protiv Buzeta i Spačve. Natjecanje se u Ligi prvaka nastavlja u nedjelju utakmicama Nexe i CO Zagreba u derbiju kola te Siscije i Karlovačke banke...

Liga za prvaka

Sedmo kolo najvišeg razreda Premijer lige, a ujedno i cjelokupnog hrvatskog rukometa, otvorili su Porečani koji su u svojoj dvorani ŠRC Veli Jože ugostili RK Split. Utakmica je počela odlično za domaćina trima golovima koje su zajedničkim snagama zabili David Petrić i Tim Thoss. Ta razlika od tri gola koju su Porečani stvorili u uvodnim minutama dvoboja ostala je na kontu domaćih tijekom cijelog prvog dijela. Većinu vremena je Poreč proveo u vodstvu od dva ili tri razlike, a na kraju prvog dijela su domaći još pojačali tempo pa su na odmor otišli s vodstvom od 13:9.

Nastavak je donio još bolju igru domaćina koji su uspjeli i "podebljati" svoju prednost. Do 36. minute je domaća ekipa izgradila razliku od šest pogodaka te je tada vodila 18:12. No, nakon toga su se domaćini previše opustili što je dovelo do kasnijeg raspada igre. Splićani se ni u jednom trenutku utakmice nisu predavali te su nastojali doći do pozitivno rezultata, a velikom serijom od 8:1 i dvama serijama od četiri gola zaredom, došli su u 43. minuti do prve prednosti na susretu pri rezultatu 20:19 za njih.

U tim je trenucima jedini igrač na razini kod Poreča bio Tim Thoss, a Split je ušao u fantastičan ritam te je nametnuo svoju igru kojoj su Porečani podlegli. Split je počeo igrati fantastično u napadu i gotovo bez greške u obrani, a njegova je prednost konstantno rasla. Na svaki gol domaćina Splitovci su odgovarali s dva svoja. Stoga su u posljednjih pet minuta ogleda gosti ušli rezultatom 25:22 u svoju korist, a zbog rasula u igri Poreča su do kraja utakmice Splićani i povećali svoju prednost pa je šokantna utakmica završena gostujućim trijumfom od 29:25.

Premda su po igri zaslužili i bolji rezultat Porečani su se raspali u nastavku zbog loše igre u obrani i prvenstveno vratara koji su skupili samo sedam obrana (Tomislav Sladoljev - sedam obrana, 21 posto). No, i sjajna obrambena te prvenstveno napadačka igra Splita ih je stajala dobrog rezultata. Najbolji strijelci poraženih su sa šest golova bili Filip Gavranović i Vladimir Gruičić, dok je većina ostatka momčadi zakazala u većem dijelu dvoboja.

Kod pobjedničkog sastava Splićana Ante Vukas je skupio devet obrana što nije bilo presudno za iznenađujuću i gostujuću pobjedu njegove ekipe. Odlučio je kolektiv i bolja taktika Splita koji je zabijao sa svih pozicija u nastavku, a najbolji među jednakima bio je po običaju Hrvoje Batinović s osam golova iz devet pokušaja. Još tri njegova suigrača zabila su po četiri zgoditka, dok su obrambeno svi bili odlični. Stoga je novom pobjedom Split došao do četvrtog mjesta lige s četiri boda koliko imaju i peti Karlovac te sada posljednje plasirani, šesti Poreč.

Liga za Europu

Na krilima uspjeha u Hrvatskom rukometnom kupu i osvajanja drugog mjesta, Zamet je kod kuće s visokih deset razlike pobijedio Buzet u četvrtom kolu Lige za Europu. Momčad s Kvarnera je teško ušla u utakmicu protiv opasnih Istrana te je u prvih 20 minuta rezultat bio izjednačen u vrlo neizvjesnoj i čvrstoj utakmici. No, završnica je prvog dijela dovela do sloma momčad Buzeta, a "probuđeni" Zamet je fantastičnom igrom zabio devet golova u osam minuta te je deklasirao goste i na poluvrijeme otišao s prednošću od 19:12, čime je praktički i riješio utakmicu.

UI drugom dijelu su igrači Buzeta malo smanjili prednost domaćina, no onda je uslijedila serija Zameta od pet golova kojom je ta momčad u 42. minuti otišla na svoju prvu prednost od deset i više golova razlike 26:15. Tu prednost je Zamet do kraja utakmice održavao bez ikakvih većih problema te je krajnjim rezultatom 34:24 upisao svoju drugu pobjedu u ligi, čime je na trećem mjestu preskočio vinkovačku Spačvu.

Pobjednike je predvodio bivši hrvatski reprezentativac Mateo Hrvatin sa sedam golova, dok su mu se pridodala tri suigrača s po pet zgoditaka, a vratari su skupili 19 obrana zajedničkim naporima. Gosti su pokušali odgovoriti jakim kolektivom i kod Buzeta se istaknulo mnogo strijelaca. No, najefikasniji je bio Davor Vukelić sa šest zgoditaka, dok je 13 obrana upisano na konto dvojice vratara Buzeta. U drugoj utakmici Lige za Europu slavio je domaći Bjelovar nad Spačvom rezultatom 35:33, čime je Bjelovar ostao druga momčad lige, dok je unatoč porazu i dalje vodeći Buzet.

Premijer liga - Liga za Europu

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bjelovar35:33Bjelin Spačva Vinkovci
Zamet34:24Buzet
1Zamet (+5)6377:355+2213
2Bjelovar (+5)6336:334+213
3Buzet (+8)6297:313-1612
4Bjelin Spačva Vinkovci (+6)6341:349-810

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Premijer liga - Liga za Europu

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bjelovar35:33Bjelin Spačva Vinkovci
Zamet34:24Buzet
1Zamet (+5)6377:355+2213
2Bjelovar (+5)6336:334+213
3Buzet (+8)6297:313-1612
4Bjelin Spačva Vinkovci (+6)6341:349-810

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!