Nogomet

Red Bull osvojio Austriju, Vardar Makedoniju

Josip Piršljin • ponedjeljak, 14.05.2012.
Red Bull osvojio Austriju, Vardar Makedoniju
Foto: Nikola Movrić

Nogometaši Red Bulla ponovno su prvaci Austrije. Momčad iz Salzburga pobjegla je na nedostižnih šest bodova Rapidu kolo prije kraja za četvrti naslov u šest godina. U makedonskom prvenstvu nakon devet godina čekanja prvacima su postali igrači Vardara.

Red Bull je novu titulu osigurao pobjedom u gostima kod Wiener Neustadta. Nogometaši iz Salzburga bili su uvjerljivi s 5:1 i tako su pobjegli prvom pratitelju Rapidu iz Beča na šest bodova kolo prije kraja natjecanja u austrijskoj Bundesligi.

"Čestitke svima, veoma sam ponosan na svoju momčad. Obavili smo vrlo težak posao, sezona nije uvijek išla onako kako smo se nadali. No na kraju, težak rad se isplatio. Zasluženo smo postali prvacima", rekao je trener Red Bulla Ricardo Moniz. Titulu su preuzeli od Sturma iz Graza koji je prošle godine bio najbolji.

U makedonskom nogometnom prvenstvu titulu je osvojio Vardar iz Skoplja. To im je uspjelo nakon devet godina čekanja, a potvrda naslova došla je na gostovanju kod Sileksa gdje je Vardar slavio s 2:1 i ostao neporažen ove sezone. Tri kola prije kraja momčad iz glavnog grada ima devet bodova više od Škendije 79 koja je prošle godine bila prvak.

"Prekrasan je osjećaj osvojiti titulu. Trudili smo se čitave sezone i zaslužili smo naslov. Na vrhu smo već duže vrijeme i željeli smo osigurati slavlje što je prije moguće. Drago mi je što smo našu vjernu vojsku navijača učinili sretnom", kazao je kapetan Vardara Filip Ivanovski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 11:34
    a možda i ne, moguće je da neki od nositelja otpadne u 3. pretkolu, lani su to bili Rangersi i Kobenhavn ako me sjećanje služi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2012. u 17:44
    Salzburg prvak- to nije dobro za Dinamo.Gubi status nosioca u odlučujučem krugu za Ligu prvaka
    Obrisan korisnik