Nogomet

Češki izbornik objavio popis za Europsko prvenstvo

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 14.05.2012.
Češki izbornik objavio popis za Europsko prvenstvo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uoči početka priprema za Europsko prvenstvo češki izbornik Michal Bilek objavio je popis igrača na koje računa u Poljskoj i Ukrajini. Na popisu nema većih iznenađenja, a najveće zvijezde su vratar Chelseaja i veznjak Arsenala.

Drugi ponedjeljak u svibnju donio je i odgovor na pitanje s kojim će se snagama češka nogometna reprezentacija zaputiti na kontinentalnu smotru. Izbornik Michal Bilek pozvao je za prvi dio priprema 24 igrača, a jednog od njih će kasnije opisati.

Najzvučniji na popisu su Petr Čech i Tomaš Rosicky, ujedno jedini igrači iz Premiershipa na ovoj listi. Inače, Bilek je u nacionalnu selekciju pozvao sedam nogometaša koje brane boje čeških klubova.

Uoči Eura Česi će se pripremati u Austriji, kamo će se zaputiti 20. svibnja. Tamo će odraditi pripremni susret protiv Izraela, dok će prvog dana lipnja u Pragu odraditi "generalku" protiv Mađarske.

Češka, preliminarni popis

Vratari: Petr Čech (Chelsea), Jan Lastuvka (Dnipro), Jaroslav Drobny (HSV), Tomas Grigar (Teplice).

Braniči: František Rajtoral (Plzen), Roman Hubnik (Hertha), Tomaš Sivok (Bešiktaš), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), Daniel Pudil (Cesena), Theodor Gebre Selassie (Liberec), David Limbersky (Plzen), Marek Suchy (Spartak Moskva).

Veznjaci: Tomaš Rosicky (Arsenal), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Jan Rezek (Famagusta), Daniel Kolar (Plzen), Petr Jiraček (Wolfsburg), Milan Petrzela (Plzen), Vaclav Pilar (Plzen), Tomas Hubschman (Šahtar).

Napadači: Milan Baroš (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomaš Pekhart (Nurnberg), Tomaš Necid (CSKA Moskva)

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 15:52
    a mali vaclav iz sparte??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 11:33
    Naravno, nikoga nije dobro podcjenjivati, ali situacija je takva kakva jest, pogotovo kad se pogleda kako su igrali zadnje utakmice. Dobro može biti to, što je pozvano dosta igrača iz Viktorie koji su uigrani; pitanje je da li će igrati svi. Sve u svemu moje mišljenje je da nisu sigurno na našem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • qvestor15.05.2012. u 08:22
    ne bih ja podcjenjivao Čehe oni znaju iznenadit možda po imenima nisu jaki kao prije dok su igrali Nedved, Berger itd ali imaju vjerojatno najboljeg golmana u eurupi što je jako dobro osjetila Barcelona
    qvestor
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 08:08
    I sami česi su skroz skeptični, koliko mogu ćuti oko sebe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2012. u 23:41
    Hahahah Theodor Gebre Selassie,šta je opet kralj morao bježati u Europu ko 1936? xD
    Obrisan korisnik