Nogomet

Moskovski Spartak doveo španjolskog trenera

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 14.05.2012.
Moskovski Spartak doveo španjolskog trenera
Foto: Kristijan Komarica

Ruski nogometni prvoligaš Spartak Moskva imenovao je po završetku sezone novog trenera. Riječ je o bivšem strategu Valencije Unaiju Emeryju, koji će Moskovljane povesti u Ligu prvaka.

Nakon što su u posljednjem kolu ruskog nogometnog prvenstva uhvatili mjesto u Ligi prvaka, nogometaši moskovskog Spartaka dobili su novog trenera. U Rusiju stiže Španjolac Unai Emery, strateg koji je dosad u karijeri vodio Lorca Deportivo, Almeriju i Valenciju.

Dosadašnji trener Spartaka bio je Valerij Karpin, koji je na to mjesto došao 2009. godine, ali je istovremeno obnašao dužnost generalnog direktora kluba. Iz tog razloga, izrazio je želju da ode s trenerske klupe.

Vlasnik Spartaka Leonid Fedun rekao je kako su klubu potrebne nove trenerske ideje, a kako je u sljedećoj sezoni cilj osvajanje prvog naslova prvaka nakon 2001. godine.

Inače, u posljednjem kolu su klubu koji slavi 90 godina postojanja na ruku išli i rezultati najvećih rivala. U slavlje Spartaka nad Lokomotivom uklopio se poraz momčadi CSKA, odnosno remi moskovskog Dinama, pa su na kraju završili na drugom mjestu s 13 bodova zaostatka za Zenitom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 12:29
    Imaju Zenita "zacementiranog" na vrhu ali inače vrlo izjednačena liga; Spartak, Lokomotiv,CSKA, Dinamo, Rubin, Anži...svako može dobit svakog praktički!
    Obrisan korisnik
  • Hektor33315.05.2012. u 09:20
    ruska liga je po meni jača od nizozemske i francuske
    Hektor333
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 01:45
    Da, ali izgleda da pojma nemaju o dovođenju trenera... Dovode ljude koji znaju radit u samo određenom okruženju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2012. u 23:19
    ova ruska liga je svake sezone sve zanimljivija
    Obrisan korisnik