Nogomet

Video: Oremuš strijelac u finalu kupa, Hapoel u nadoknadi do trofeja

Josip Tolić • srijeda, 16.05.2012.
Video: Oremuš strijelac u finalu kupa, Hapoel u nadoknadi do trofeja
Foto: Duje Bonačić

U finalu izraelskog kupa Hapoel Tel Aviv slavio je nad Maccabijem Haifa 2:1 pogotkom u sudačkoj nadoknadi, a vodeći gol za slavljenike postigao je hrvatski igrač Mirko Oremuš.

Hapoel iz Tel Aviva osvojio je svoj 15. trofej u kupu Izraela dramatičnom pobjedom nad Maccabijem iz Haife 2:1 u finalu koje se u utorak održalo u Ramat Ganu.

Svi su golovi pali u drugom poluvremenu, a prvi gol na susretu postigao je hrvatski veznjak na posudbi iz Hajduka Mirko Oremuš. U 58. minuti iskoristio je grešku obrane Haife i doveo crvene u vodstvo preciznim udarcem iskosa.

Samo četiri minute potom rezultat je vraćen na početak sjajnim pogotkom glavom Dele Jampolskog, a odluka o pobjedniku pala je u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je Nosa Igiebor iz kontre poentirao na prazna vrata i osigurao trofej Hapoelu.

"Nogometni trener nije normalna osoba. Bili smo na dnu kad sam došao u Hapoel, no sad sam sretan i želim da dominiramo izraelskim nogometom mnogo godina", izjavio je trener Hapoela Nitzan Shirazi, a strijelac pobjedničkog pogotka Igiebor rekao je kako "ljudi ne mogu shvatiti koliko je Shirazi promijenio i ojačao momčad i kakva je osoba".

Izraelski kup, finale:
Hapoel Tel Aviv - Maccabi Haifa 2:1 (0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 11:32
    Interesantno kod treceg gola prvo izgleda kao da je frajer metar u ofsajdu a onda se pojavi jedan obrambeni skroz kod gola. Jadnik, prvo je upropastio ofsajd zamku a onda jos umjesto da zaustavi loptu na crti, zakuca si fino pod precku..
    Obrisan korisnik