Nogomet

Široki Brijeg nije uspio, Željezničaru dvostruka kruna

Ivana Karačić • srijeda, 16.05.2012.
Široki Brijeg nije uspio, Željezničaru dvostruka kruna
Foto: Ivana Karačić

Nogometaši Željezničara nakon prvenstva osvojili su i Kup BiH. Na uzvratnoj finalnoj utakmici pred 4.000 gledatelja na Pecari sačuvali su prednost 1:0 iz prve utakmice, bili konkretniji i u uzvratnoj utakmici. Domaćin je odlučnije po pogodak krenuo tek u završnici susreta. No, Goran Zakarić zapucao je priliku utakmice.

Široki Brijeg - Željezničar 0:0

Finale Kupa BiH
Stadion Pecara, gledatelja: 4.000
Suci: Radoslav Vukasović (Trebinje), Širko i Kunić (oba Banja Luka)

Žuti kartoni: Selimović 45', Marciano 48', Svraka 66', Roskam 67', Ješe 75', Gušo 90' i Ćorić 90'

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Ješe, Brekalo, Bertoša, Marciano, Ivanković, Bajano (od 60' Zakarić), Wagner (od 77' M. Kvesić), Šilić, Varea (od 66' Roskam)
Trener: Marijan Bloudek

Željezničar: Gušo, Čolić, Bogićević, Kerla, J. Kvesić, Zolotić, Svraka, Selimović, Bekrić (od 85' Jamak), Zeba (od 90' Stanić), Adilović (od 71' Bešlija)
Trener: Amar Osim

Široki Brijeg nije uspio nadoknaditi prednost Željezničara od 1:0 s Grbavice. Dobro popunjene tribine i glasno navijanje domaćih navijača Škripara očito su veći pritisak stvorili domaćim igračima nego gostima iz Sarajeva. Umjesto da presingom krenu po pogodak od prve minute domaći igrači bojažljivo su ulazili u dvoboje, gubili loptu i držali se dosta povučeno u strahu da ne prime pogodak.

Željezničar je u prvome poluvremenu bio bolji. Njegovi igrači uspijevali su redovito sastaviti po nekoliko točnih dodavanja, uvijek su bili blizu lopte i moćniji u dvobojima. Nije Željezničar imao izrazitih prilika za pogodak, no Eldin Adilović i Zajko Zeba ipak su uspjeli poslati nekoliko lopti u naručje sigurnog vratara Luke Bilobrka.

Ni početkom drugoga poluvremena slika se na terenu nije bitnije mijenjala. Trener Marijan Bloudek pokušao je s tri zamijene nešto promijeniti, jer su Brazilci braća Ricardo i Wagner Santos Lago i Argentinac Juan Manuel Varea bili indisponirani. U zadnjih 20-ak minuta Široki Brijeg je ipak krenuo odlučnije, no ton igri nisu davali novi igrači već najiskusniji Vedran Ješe i Dalibor Šilić.

U 80. minuti Šilić se našao u velikoj prilici, no umjesto šuta s 15 metara tražio je Matea Roskama, koji loptu nije očekivao i ona je postala lagan plijen obrane gostiju. Priliku utakmice propustio je ipak mladi Goran Zakarić, kad mu je Šilić u 83. minuti sjajno gurnuo loptu u prazan prostor, a on varkom tijela izbacio iz igre stopere Željezničara.

Kad mu je vratar Adnan Gušo krenuo u susret Zakarić ga je pokušao zaobići, i umjesto plasiranja lopte u praznu mrežu, šutirao je snažno u prsa vratara Željezničara. Upravo zbog Zakarića na utakmicu su došli i Dinamov sportski direktor Zoran Mamić i trener Ante Čačić. Mladi nogometaš prošlog ljeta je potpisao ugovor s Dinamom, a na Pecari je bio na posudbi.

"Čestitam Željezničaru na dvostrukoj kruni. Nemam što prigovoriti svojim igračima, dali su sve od sebe, no izostao je pritisak na početku. Utakmica je bila tvrda i bez obzira što nije bilo pogodaka mislim da je potvrdila zašto su ovo dva najbolja kluba u BiH. Željezničar je dokazao da je najbolji i zasluženo je osvojio kup", kazao je trener domaćina Marijan Bloudek.

"Utakmica je bila oprezna. Široki Brijeg se nije pretrgnuo od napadanja. Mi nismo imali razloga jurišati. Prvi dio bili smo konkretniji, mogli postići i pogodak. Na kraju je Široki stvorio dvije prilike, sretni smo da nije zabio. Mi smo ipak u dvije utakmice bili bolji za taj jedan pogodak", naglasio je trener gostiju Amar Osim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 10:12
    Draga Ivana, jeli moguće da nisi imala vremena i prostora da u tekstu osudiš ono divljanje tzv. navijača koji su tokom cijele utakmice pozivali na ubijanje i klanje Muslimana, te da je Amar Osim pogođen prilikom davanja izjave...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 08:52
    Jebo mater da se sada plasirati u LIGU PRVAKA. :))))))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 08:46
    Nije siroki nista mogao da uradi,FKZ je bio prejak i cestitke na duploj kruni.
    Obrisan korisnik
  • ivan7717.05.2012. u 01:05
    nastimana utakmica predsjdnik sirokog stavio na kladionicu 50 000 KMna nerijesen rezultat. da je nastimano znalo se vec pet dana
    ivan77
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 00:40
    uspjet ce siroki kad se rijesi ustaskog orgijanja i nacionalista na tribinama
    Obrisan korisnik