Nogomet

Video: Robert Prosinečki uzeo kup s Crvenom zvezdom

Josip Tolić • četvrtak, 17.05.2012.
Video: Robert Prosinečki uzeo kup s Crvenom zvezdom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U finalu srbijanskog nogometnog kupa u Kruševcu Crvena zvezda slavila je nad Borcem iz Čačka 2:0 i tako osvojila svoju treću titulu u šest godina...

Momčad koju vodi hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki dominirala je u završnom susretu srbijanskog kupa na stadionu Mladosti u Kruševcu i zasluženo osvojila treći naslov pobjednika kupa u samostalnoj Srbiji uz jedan pogodak u svakom poluvremenu.

Borac je prijetio početkom utakmice kada je Pavićević pogodio vratnicu, a Radivojević pucao pokraj gola. No, Crveno-beli polako su preuzeli inicijativu i poveli pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Darko Lazović uputio je centaršut, a Brazilac Evandro potvrdio loptu za vodstvo Beograđana.

Pitanje pobjednika ostalo je visjeti u zraku sve do same završnice dvoboja. U 85. minuti definitivnu potvrdu osvajanja kupa za Crvenu zvezdu potvrdio je kolumbijski napadač Cristian Borja 12. pogotkom u sezoni.

Robert Prosinečki ponovio je tako uspjeh igračkog osvajanja kupa za Crvenu zvezdu 1990., još u Jugoslaviji, dok je Borac ostao bez šanse osvojiti svoj prvi veliki trofej. Osim toga, iduću će sezonu zaigrati u drugoj srbijanskoj ligi.

Kup Srbije, finale:
Crvena zvezda - Borac Čačak 2:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 15:20
    promijenili su kad sam to rekao da nebi bilo :DDD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 13:12
    ovaj video koji ste stavili nije iz kupa nego iz prvenstva xD posto je finale igrano u Krusevcu a en na Marakani :D svaka cast Zutom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 12:21
    ajmo Žuti!
    Obrisan korisnik