Nogomet

Video: Darko Bodul donio preokret uz "najljepši pogodak svoje karijere"

Borna Rupnik • petak, 18.05.2012.
Video: Darko Bodul donio preokret uz "najljepši pogodak svoje karijere"
Foto: EPA

U posljednjem kolu austrijskog nogometnog prvenstva Sturm je na svom terenu pobijedio bečku Austriju 3:1, a junak pobjede i strijelac vrlo efektnog pogotka bio je Darko Bodul...

Darko Bodul, 23-godišnji hrvatski napadač, pogodio je s odlaskom iz Ajaxa i Nacionala u redove Sturma iz Graza. S dva se pogotka u završnom, 36. kolu tamošnjeg prvenstva probio na treće mjesto ljestvice strijelaca. Postigao ih je ukupno 12.

Posljednjih je 90 minuta Sturm odigrao protiv Austrije iz Beča, koju vodi Ivica Vastić. Bečani su vodili pogotkom Linza, no Bodul je donio preokret nakon što je u igru ušao u 56. minuti.

U 67. minuti pogodio je za poravnanje, a četiri minute prije kraja donio je pobjedu Sturmu prekrasnim pogotkom škaricama za 2:1. Time je istovremeno ugasio europske snove Vastićevih gostiju iz prijestolnice. Konačnih 3:1 postavio je Ehrenreich duboko u sudačkoj nadoknadi, na Bodulovo dodavanje.

"Pri drugom sam golu kasno vidio loptu, odnosno sjajno dodavanje Webera. Pokušao sam izvući najbolje iz te situacije i postigao sam najljepši pogodak svoje karijere. Šteta je što prvenstvo sada završava, taman smo uhvatili pravu formu", izjavio je Darko Bodul poslije utakmice. Rogulj je za Austriju igrao od 76. minute, a Kardum je sjedio na klupi.

Prvo je mjesto u Austriji osigurao Red Bull iz Salzburga, drugi je Rapid, a treća Admira. Sturm je završio na petom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2012. u 20:50
    Neka mu je sretno a procurila i vjest da bi i Robi mogao dobiti nogu iz Zvezde
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2012. u 12:23
    Blekburn je stari persijski grad na obalama Tigrisa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2012. u 12:14
    odma u prvu postavu bilić boysa!!
    Obrisan korisnik