Nogomet

Solskjaer odbio Aston Villu

Ante Zovko • subota, 19.05.2012.
Solskjaer odbio Aston Villu
Foto: EPA

Trener Moldea Ole Gunnar Solskjaer, bivši napadač Manchester Uniteda, rekao je da će poštovati postojeći ugovor s norveškim klubom odnosno da zasad ne namjerava preseliti u englesku Premier ligu.

Iako je potvrdio da je od Moldea dobio dopuštenje za pregovore za preuzimanje momčadi Aston Ville, Ole Gunnar Solskjaer odlučio je u dogovoru s čelnicima norveškog prvoligaša ispoštovati postojeći ugovor.

U petak se sastao s predsjednikom Ville Randyjem Lernerom o eventualnom nasljeđivanju Alexa McLeisha na klupi premierligaša, no u subotu je priča završena.

"Molde FK ima ugovor s Ole Gunnar Solskjaerom, a Ole Gunnar ima ugovor s Moldeom FK. Ne vidimo razloga zašto bismo to sada mijenjali", rekao je predsjednik Moldea Oystein Neerland.

Bivši napadač Manchester Uniteda na to se nadovezao: "Nemam ambicija biti menadžer u Premier ligi i ne tražim novi posao. U nogometu, a i u životu općenito, stvari se tako poslože da morate donijeti određene odluke. Imam ugovor koji traje još dvije godine i držat ću ga se."

Solskajer smatra da pregovori s Villom nisu narušili njegov odnos sa sadašnjim klubom. "Mislim da nisam izgubio ničije povjerenje. Jutros sam imao ugodan razgovor s čelništvom Moldea gdje smo se dogovorili da trebamo ići naprijed."

Cijela priča umalo je imala pogubne posljedice po Molde jer je njegov vlasnik, milijarder Kjell Inge Rokke, rekao da će njegova tvrtka Aker ASA povući ugovor o sponzorstvu ako trener otputuje u Englesku na pregovore.

"Razgovarat ću i s Kjell Ingeom jer se moram ispričati zbog načina na koji je sve ovo izašlo u javnost", dodao je Solskjaer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2012. u 18:54
    Veliko iznenađenje jer Engleska je ipak izazov
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2012. u 01:30
    E to nisam znao. Da je Solskjaer trener aktualnoga norveškog prvaka! Jao si ga Dinamu ako naleti na Norvežane u kval. za LP, tvrda ekipa Molde.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 18:29
    nakon odlaska SAF-a united je tvoj !!
    Obrisan korisnik