Premijer liga - Liga za ostanak, 8. kolo, 20.05.2012.
Dubrava
Dubrava 39:39 Gorica
Gorica

Dubrava remijem pred svojom publikom osigurala premijerligaški status

Ivan Dominik • nedjelja, 20.05.2012.
Dubrava remijem pred svojom publikom osigurala premijerligaški status
Foto: Ivana Strahija

Uz utakmicu CO Zagreba i Siscije u Sisku nedjelja je donijela i sraz domaće Dubrave koja je u Zagrebu dočekala momčad Gorice. Napeta i efikasna utakmica nije dala pobjednika, ali je podjelom bodova Veprovima osigurala nastup u Premijer ligi i iduće sezone. U isto vrijeme su Velikogoričani malo popravili svoj status u Ligi za prvaka te su u vrlo dobroj situaciji za osiguravanje ostanka...

Vrlo važan susret za obje ekipe otvorili su bolje gosti iz Velike Gorice u Športskoj dvorani Dubrava. Budući da se obje ekipe bore za opstanak, sve je važnija svaka utakmica jer je momčadima ostalo samo dva ili tri kola da pokažu najbolje od sebe i ostanu u Premijer ligi i naredne sezone.

Stoga su gosti krenuli odlučnije i odvojili se u prvom dijelu na najvišu razliku od pet pogodaka, koju su održavali i do kraja prvih pola sata. Dubrava nije našla pravi odgovor u prvom poluvremenu pa je ono na kraju otišlo na stranu Gorice rezultatom 20:15.

Vezane vijesti

U nastavak efikasne utakmice Žuti su ušli boljom igrom, osobito u obrani pa su polako ali sigurno počeli nadoknađivati zaostatak od pet golova. Međutim, Gorica se nije dala smesti pa je pojačala tempo igru sredinom drugog dijela te ponovno vratila visoku prednost. najveći prednost na susretu gosti su imali ravno 15 minuta prije kraja, kada su vodili sa šest golova razlike, točnije 30:24.

No, Veprovi se nisu predavali te su rasli u igri što je vrijeme više odmicalo pa su u posljednje minute utakmice ušli s dohvatljivim zaostatkom. serijom od četiri pogotka u samom finišu ogleda Dubrava je dohvatila prvo izjednačenje u utakmici nakon dugog vremena pri rezultatu 38:38. Gorica je opet povela, ali je Tomislav Kljajić zabio za konačnih 39:39 u zadnjoj minuti dvoboja.

Domaću momčad predvodio je do više nego pozitivnog rezultata nevjerojatni Tomi Vozab koji je zabio 15 golova, a vratari Dubrave su mu pomogli skupivši 13 obrana. S druge strane je Goricu predvodio sjajni mladić Luka Sokolić koji je 13 puta tresao mrežu domaćina, a imao je i pomoć u Dariju Debeljaku koji je zabio sedam golova, dok su vratari imali 14 obrana.

Ovim rezultatom zadovoljniji mogu biti domaćini koji su si osigurali egzistenciju u Premijer ligi i za sljedeću sezonu, dok Gorica trenutno ima tri boda više od Varteksa koji je u zoni ispadanja. Međimurje je odavno otpisano, a iduće se kolo igra već u srijedu.

Premijer liga - Liga za ostanak

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Međimurje17:44Varteks di Caprio
Dubrava39:39Gorica
1Dubrava (+13)8546:497+4925
2Ribola Kaštela (+12)8575:471+10422
3Gorica (+9)8527:504+2319
4Varteks di Caprio (+6)8512:488+2414
5Međimurje 8423:623-2000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 17:49
    Vidim da konstruktivna kritika pali.Sad je na tablici boldano samo Međimurje, što i odgovara stvarnom stanju, jer samo oni ispadaju iz Premjer lige. Još samo da autor teksta objasni kako je došao do onih podataka koje navodi u članku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 08:40
    Od natjecanja u Premjer ligi je odustala pulska Arena, a drugi klub koji će ispasti je čakovečko Međimurje.Stoga su netoćni navodi autora teksta da su Dubrava i Gorica igrale utakmicu koja odlučuje o opstanku. Također na tablici Premjer lige su boldana dva poslijednja kluba, a trebao bi biti samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik