Nogomet

Bilić: "100 posto sam uvjeren da mogu uspjeti u Lokomotivu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.05.2012.
Bilić: "100 posto sam uvjeren da mogu uspjeti u Lokomotivu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski izbornik dogovorio je odlazak u moskovski Lokomotiv po završetku Europskog prvenstva, no prije toga potpuno je usredotočen na reprezentaciju. Poslije vjeruje u uspjeh na klupskoj razini...

Po završetku natjecanja u Poljskoj i Ukrajini, Slaven Bilić krenut će put Moskve, u klupsku pustolovinu na klupi Lokomotiva, čije boje brani i bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić.

"Rusiju ću na Europskom prvenstvu pratiti samo ako se sretnemo s njima. Morate shvatiti da sam u ovom trenutku u potpunosti usredotočen na Hrvatsku, svoje reprezentativce i sadašnji posao. Do završetka Europskog prvenstva nemam pravo razmišljati o bilo čemu drugome osim o Hrvatskoj, tek tada će moja jedina misija postati uspjeh Lokomotiva. Navijačima poručujem da uživaju u ljetu i da im dolaze bolji dani".

Bilić izborničku funkciju napušta nakon šest godina: "Tijekom svog izborničkog mandata nisam ni razmatrao druge ponude jer sam to smatrao neprofesionalnim i nije bilo potrebe da skupljam bodove govoreći koji me klubovi žele. Mislim da to svi mogu shvatiti bez dodatnih objašnjenja".

"Drago mi je što ću raditi u klubu bogate povijesti i velikih ambicija, što Lokomotiv svakako jest. Živjet ću u velikom gradu i trenirati klub u snažnoj ligi. U Rusiju dolaze vrhunski igrači i treneri pa će Lokomotiv biti izazov, ali 100 posto sam uvjeren kako mogu uspjeti", dodao je Slaven Bilić.

Hrvatski je izbornik već dobro upoznat sa situacijom na svom novom odredištu: "Poznam rusku ligu, kao i druge europske lige, to mi je dio posla. U usporedbi s drugim europskim ligama ruska je prilično specifična jer se sedam momčad bori za titulu".

"Vodio sam ozbiljne i detaljne razgovore s predsjednicom kluba Smorodskajom, oduševila me svojim shvaćanjem nogometa i svojom energijom. Potpuno je predana nogometu i to želi od ostalih. O razvoju kluba još ćemo razgovarati poslije Europskog prvenstva", zaključio je Bilić u razgovoru za službene stranice svog novog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 12:34
    bolje neka ode sad i nek postave Ćiru za EURO.. bar će naši biti motivirani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 16:52
    Neka mu je sretno i uspješno gje god radio
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199021.05.2012. u 14:21
    šta van nije jasno? jel lipo pise ispod da je ovo intervju za stranice njegovog buduceg kluba, ljudi ga kontaktirali, postavili par pitanja i to objavili na sluzbenin stranicama kluba, to sta nasi portali to prevode i objavljuju u nedostatku vlastitog materijala nije Bilićev problem. interesantnije... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 12:45
    Hvala izborniče što ste nam opet 3 tjedna uoči EP iznijeli najnovije informacije o klubu, ligi, predsjednici..
    Obrisan korisnik
  • danchy21.05.2012. u 11:53
    a da se koncentriraš na reprezentaciju?
    danchy