Nogomet

CFR Cluj prvak Rumunjske, Šerif opet najbolji u Moldaviji

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 21.05.2012.
CFR Cluj prvak Rumunjske, Šerif opet najbolji u Moldaviji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kolo prije kraja prvenstva CFR Cluj osigurao je treći naslov prvaka Rumunjske, nakon pobjede kod gradskih rivala. Također, uoči posljednjih 90 minuta prvenstva sa slavljem može početi i moldavski Šerif, koji se vratio na tron nakon jedne godine izbivanja.

Nacionalna prvenstva diljem Europe došla su do samog kraja, pa je tako u pretposljednjem kolu došlo do odluke u borbi za naslov rumunjskog prvaka. Treći put u svojoj povijesti trofej će otići u ruke CFR Cluja, nakon što je lider upisao pobjedu kod gradskih rivala Universitatee.

Do toga su došli preokretom u nastavku dvoboja, nakon što u jednom trenutku imali dva pogotka zaostatka. S nova tri boda su ostali jednako toliko bodova udaljeni od drugoplasiranog Vasluija, a u posljednjem kolu će naslov proslaviti pred svojim navijačima protiv Steaue.

Prvak je poznat i u Moldaviji, a nakon dvije godine to je ponovno Šerif, 11. put u svojoj povijesti. Slavljem protiv Sfintul Gheorghe Surucenija rezultatom 5:0 održana je prednost od četiri boda pred drugoplasiranom Dacijom, pa je slavlje moglo početi.

Posljednjih 90 prvenstvenih minuta igrači novog prvaka odradit će u srijedu protiv Academije UTM, a uoči tog susreta svoje dojmove prenio je 20-godišnji Aleksandar Pešić: "Osjećaj je prekrasan. Cijelo vrijeme sam vjerovao u momčad, a nadam se da ćemo biti mnogo uspješniji u Europi sljedeće sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 10:29
    Ja recimo ne želim da prvak Danske bude Nordsjaelland, nego Kobenhavn. Zašto? Danci imaju direktno prvaka u skupinama LP, a Nordsjaelland će rasprodati ekipu čim završi prvenstvo, tako da će u LP biti kanta za napucavanje. Kobenhavn to neće biti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 08:59
    neka da nije dominacije Bukureštanskih klubova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 22:11
    U idučem članku želim vidjeti prvak Danske - FC Nordysland !
    Obrisan korisnik