Nogomet

Ivici Vastiću otkaz u Austriji nakon sezone bez trofeja

Branimir Korać • utorak, 22.05.2012.
Ivici Vastiću otkaz u Austriji nakon sezone bez trofeja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Splićanin Ivica Vastić neće sljedeće sezone voditi bečku Austriju. Hrvat koji je nastupao za austrijsku reprezentaciju dobio je otkaz nakon što njegova momčad nije osvojila niti jedan trofej u protekloj sezoni...

Ambiciozni čelnici bečke Austrije odlučili su potražiti novo trenersko rješenje. Ivica Vastić je u prosincu prošle godine sjeo na klupu nakon lošeg ulaska u sezonu pod vodstvom Karla Daxbachera, međutim niti on nije uspio Austriju odvesti do velikog rezultata i čelnici kluba su se odlučili za promjenu na klupi.

"Došli smo do zaključka kako nema smisla da ulazimo u novu sezonu s Vastićem na klupi i pokušat ćemo momčad protresti s dolaskom novog stručnjaka", izjavio je predsjednik Austrije Markus Krätschmer.

U netom završenu sezonu Austria je ušla napadajući naslov prvaka, međutim Red Bull Salzburg i bečki Rapid bili su predobri i Austria se nije mogla uključiti u tu borbu. Posljednji trofej koji su osvojili ostaje im tako Kup od prije tri sezone.

Vastić će trenersku karijeru nastaviti negdje drugdje, a u biografiji mu ostaje kako je vodio FC Waidhofen/Ybbs u regionalnoj ligi, amatersku momčad Austrije, a od 2011. godine i prvu momčad bečkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 16:54
    Zahtjevi uprave su možda bili previsoki s obzirom na kadar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 10:31
    Previsoke ambicije s obzirom na sastav igrača koji imaju i puno jače konkurente.
    Obrisan korisnik