Košarka

Marko Banić mijenja sredinu, vrijeme je za oproštaj s Bilbaom

Branimir Korać • srijeda, 23.05.2012.
Marko Banić mijenja sredinu, vrijeme je za oproštaj s Bilbaom
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Marko Banić odlučio je promijeniti klub. Kako prenose španjolski mediji, Banić je odlučio pronaći novi izazov u karijeri i oprostiti se od Bilbaa...

Jedan od onih igrača koji nisu proveli karijeru u lutanju od kluba do kluba već su ostajali vjerni klubovima na duže vrijeme je Marko Banić. Međutim, sada je stiglo vrijeme za promjenu sredine te se odlučio nakon sedam sezona provedenih u dresu Bilbaa za traženje novog izazova.

Kako prenose španjolski mediji, Banić je priopćio čelnicima kluba da je vrijeme za promjenu i da napušta klub na kraju tekuće sezone. Koja će nova destinacija biti, nije poznato, no s obzirom na reference koje naš reprezentativac ima, ponuda sigurno neće nedostajati.

Banić je u karijeri nastupao za svega dva kluba. Prvi profesionalni ugovor dobio je Zadru gdje se vrlo brzo dokazao i postao jedan od ključnih igrača u osvajanju trofeja sve do 2005. godine kada odlazi u Španjolsku. Tamo potpisuje ugovor s Bilbaom, također postaje jedan od najvažnijih igrača baskijske momčadi, a 2010. godine dobiva i nagradu za MVP-a Eurokupa.

Osim Banića klub napušta i Amerikanac Aaron Jackson što znači kako će Bilbao u narednoj sezoni morati potražiti prava pojačanja i adekvatne zamjene za dvojicu važnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina03.06.2012. u 13:26
    eno i Soniku Puntamiki fali igrač na toj poziciji :)
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 13:25
    haha da bas bu u zadar...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 13:24
    dođi u Zadar
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda23.05.2012. u 13:08
    već vidim kako će se cedevita umiješat u borbu za njegov potpis
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 13:07
    opa, ovo nisam očekivao! stvarno je postao legenda kluba u tih 7 godina. ali ove godine je okusio euroligu (koju bilbao nije izborio dogodine), pa je to vj. razlog odlaska. novi klub (i to euroligaš) će sigurno naći bez problema.
    Obrisan korisnik