Nogomet

Bilić: "Sastav protiv Estonije sigurno neće istrčati protiv Irske"

Iz Rovinja:Aldo Šuran • četvrtak, 24.05.2012.
Bilić: "Sastav protiv Estonije sigurno neće istrčati protiv Irske"
Foto: Aldo Šuran

Hrvatski izbornik Slaven Bilić vidno je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema za Europsko prvenstvo. Stigao je i Dejan Lovren, no njegov je odlazak u Poljsku i Ukrajinu još pod znakom upitnika...

"Vidi se kako radimo, mogu reći da sam maksimalno zadovoljan. Radi se odlično, ne samo uz maksimalni angažman i motivaciju, već se i izuzetno kvalitetno radi", izjavio je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon četiri dana provedena u Rovinju.

Hrvate u petak čeka i utakmica provjere protiv Estonije, a Bilić najavljuje: "Važno je i da nije bilo ozljeda. U ovom periodu radimo žestoke mini-cikluse od dva dana po dva treninga i treći dan rekuperacijski jutarnji trening i slobodno popodne. U petak će oni igrači koji neće igrati utakmicu odraditi i jutarnji trening".

"Estonija nam je protivnik po mjeri. Nismo slučajno izabrali reprezentaciju Estonije. Igraju sličan nogomet kao i Irci. Protivnik su za respekt, sigurno neće biti spremniji i motiviraniji od nas, ali bi mogli biti svježiji. Njihova kvaliteta se vidi i po tome što su u skupini s Italijom, Slovenijom, Srbijom i Sjevernom Irskom igrali play-off."

"Jasno je da su neki igrači bliže ostanku na popisu, a neki dalje. Gledam ih na treninzima i svi su odlični tako da će odabir biti dosta težak. Ipak, ima vremena za odluku do 28. svibnja, pa čak i do prve utakmice u Poljskoj. Moram napomenuti i da u petak protiv Estonije ludo nametanje igrača može dovesti do kontraefekta."

Reprezentaciji se iz Francuske napokon pridružio i Dejan Lovren, a tijekom četvrtka stiže i Bayernov dvojac, Ivica Olić i Danijel Pranjić.

"Ovaj dio priprema završavamo utakmicom u Puli koja nam puno znači, ne toliko rezultatski, koliko da vidimo koje igrače možemo iskoristiti u punoj minutaži. Situacija s Lovrenom nije ni dobra ni loša, neizvjesna je. Pričao sam s Lovrenom i riješit ćemo to interno. Kako god bilo, konačni nam rok ne mora biti 10. lipnja, može on odigrati utakmice i nakon Irske, ali ipak moramo računati i na njegovu buduću karijeru. On je mlad igrač i ta ozljeda nikako nije bezazlena", komentirao je šef hrvatskog stručnog stožera.

Sastav za utakmicu protiv Estonije još nije poznat, a sigurno je da će biti određenih eksperimenata: "Nikad ne kažem sastav pred utakmicu pa neću ni sada. Mogu vam samo reći da sastav koji istrči protiv Estonije sigurno neće istrčati protiv Irske. Neki u petak neće igrati jer su još u procesu regeneracije zbog umora, kasnog završavanja klupskih prvenstva, a ima i onih koji se još bore za minutažu".

Poslije susreta s Estoncima u Puli slijedi selidba u Austriju, na novi dio priprema. Do tada će, po svemu sudeći, neki reprezentativci već otpasti: "Moguće je da će u Austriju ići svi, ali ne vjerujem. Vrlo vjerojatno neće".

Postoji li, ipak, nešto s čime izbornik Bilić nije zadovoljan tijekom ovih priprema? "Ne, ništa me ne brine, jako sam zadovoljan. Samo ispravljamo neke finese u otvaranju igre. To je više stvar navika igrača za koje treba vremena kako bi se ispravile. Oni koji su igrali manje u klubovima pokazali su se u dobrom svjetlu. Dudu je imao dužu pauzu, tako da se u Čatežu osjećao malo teško, ali je u zadnjih par dana vraćao eksplozivnost. Čarli je sasvim spreman, ali se on ne može uspoređivati s drugim igračima jer je u klubu odigrao zadnje četiri utakmice u Bundesligi".

Naposljeku je nekoliko riječi posvetio hrvatskoj obrani, čiju čvrstinu mnogi dovode pod znak pitanja.

"I 2008. godine je pred EP bilo skepticizma prema Šimuniću i Robertu Kovaču, a mi smo u svim utakmicama primili samo dva gola i tada smo imali najbolji stoperski par na prvenstvu. Stvarno nema problema sa Šimunićem. Ne govorim da će startati, ali on nam je kamen temeljac obrane i imam povjerenja u njega."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

  • Čuvaj se francuske glave

    Piše: Branimir Korać

    Čuvaj se francuske glave

    Uz sve one lijepe trenutke koji su obilježili dosadašnja europska prvenstva, bilo je i onih ružnih. Prisjetit ćemo se dva vrlo eksponirana...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 20:50
               bazirati se iz utakmice u utakmicu
    Obrisan korisnik
  • zdeso24.05.2012. u 18:39
    Ovaj Bilic mi nije jasan nimalo,kad smo igrali prijateljske utakmice nikad nije pokusavao neke mogucnosti,a sad kad su pred eurom on ce to radit,a tada bi se bar po mom misljenju trebali uigravat.
    zdeso
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 18:12
    sad da su neto specijalno jaki u odbrani i nebi reka,bosanci su ih dobili 7-0 u pretproslim kvalf.znaci neke 2 godine,nevjerujem da je sad kadar bitno promijenjen,nemaju oni toliku bazu igraca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 18:08
    Svi putnici za Poljsku moraju biti maksimalno spremni baš kao da če svaki od njih igrati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 16:21
    Estonija u Puli je odlična proba. Šteta što će biti ljudi koji će misliti da sada treba otresti estonce 'ko seljak šljivu' što se ono kaže u Srbiji. Da, u Srbiji koja je u Beogradu izgubila 1:3 od Estonije. Irska ih je doduše dobila 0-4 u playoffu ali treba uzeti u obzir da je kod 0-1 Estonija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik