Nogomet

Bugarska senzacija: Ušli iz treće u prvu ligu i u premijernom nastupu osvojili dvostruku krunu

Borna Rupnik • četvrtak, 24.05.2012.
Bugarska senzacija: Ušli iz treće u prvu ligu i u premijernom nastupu osvojili dvostruku krunu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Momčad bugarskog Ludogoreca iz Razgrada ostvarila je nevjerojatan uspjeh - kao novak u prvoligaškom društvu osvojila je dvostruku krunu, svoje prve titule u povijesti kluba...

Ludogorec iz Razgrada osigurao je svoje mjesto u povijesnim knjigama. Prije samo dvije godine natjecao se u trećoj ligi, a prošlog je ljeta osvojio drugoligaško prvenstvo i izborio svoje mjesto među najboljim klubovima u državi.

No, nije stao samo na tome. U svom premijernom prvoligaškom nastupu nogometaši pod vodstvom Ivajla Peteva osvojili su i naslov prvaka države i domaći Kup.

Kup su osvojili u Burgasu 16. svibnja, finalnom pobjedom nad Lokomotivom iz Plovdiva 2:1, dok su prvo mjesto u prvenstvu uzeli pobjedom u posljednjem, 30. kolu. Na svom su terenu pobijedili izravnog konkurenta, sofijski CSKA, rezultatom 1:0, vrlo lijepim golom Ivanova iz 19. minute.

U slučaju bilo kojeg drugog ishoda osim pobjede Ludogoreca, naslov bi završio upravo u rukama sofijskog kluba, stoga je odlučujući dvoboj bio itekako neizvjestan, a završen je uz 11 žutih i dva crvena kartona.

Treće je mjesto osvojio Levski iz Sofije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 19:18
    Mislim da ih je kupio neki farmaceutski tajkun, klasična priča privatizovanog kluba, danas kup, sutra titula, prekosutra liga prvaka... za mjesec dana stečaj, peta liga ili gašenje kluba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 19:15
    Čestitke!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 18:10
    To je isto neki instant klub
    Obrisan korisnik