Košarka

Rozić: "Dosadašnje utakmice trebamo ostaviti za sobom, finale će biti nova priča i za nas i za njih"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 25.05.2012.
Rozić: "Dosadašnje utakmice trebamo ostaviti za sobom, finale će biti nova priča i za nas i za njih"
Foto: Kristijan Komarica

Na završetku sezone u kojoj su pokazali više od svih konkurenata u Hrvatskoj, Cibona i Cedevita će u subotu navečer započeti svoj ogled u finalu hrvatskog prvenstva. Sa stopostotnim nizom u Ligi za prvaka, Cibosi su se izborili za prednost domaćeg terena, a tu će prednost u prvoj utakmici braniti u sastavu koji i dalje nije kompletan, s izostankom ozlijeđenog Antwaina Barboura. Svi ostali trebali bi biti zdravi i spremni za nastup...

Još uvijek bez Antwaina Barboura, koji je propustio i polufinale protiv Zadra, ali s oporavljenim Andrijom Žižićem, Cibona će u subotu s početkom u 20 sati u Domu Dražena Petrovića dočekati Cedevitu u prvoj utakmici finala hrvatskog prvenstva. S obzirom na Žižićev povratak, stanje u momčadi Jasmina Repeše je nešto bolje nego u seriji protiv Zadra, a Vukovi će se nadati da je i forma na razini iz Lige za prvaka i dvije utakmice polufinala.

"Mislim da je ovo finale nešto što smo svi mi očekivali ako gledamo unatrag dva mjeseca", opisao je Jasmin Repeša: "Cedevita je bila jedan od kandidata za finale od prvog dana, a mi smo se konsolidirali, podignuli formu i u zadnja dva mjeseca smo uz Cedevitu postali glavni kandidat za finale, uz puni respekt prema svima drugima. Srest će se dvije ekipe koje mogu pružiti dobru košarku i neizvjesnost, očekujem da će ljudi koji vole košarku, a u Hrvatskoj ih ima puno, moći uživati u svakoj utakmici."

Marin Rozić: "Cedevita je prepuna iskusnih igrača koji su već osvajali trofeje, znaju igrati ovakve utakmice što može biti bitno u ovakvim situacijama. Mi smo spremni, igrali smo jako dobro kroz dva mjeseca, želimo osvojiti prvenstvo. Vratili smo ljude u dvoranu, došlo je do osnivanja navijačke skupine Smogovci i to je možda najveća pobjeda Cibone u ovoj sezoni. Što se finala tiče, mislim da nas čeka dobra košarka i da će biti zanimljivo."

"Bilo je sitnih problema, u zadnjih 10 dana pogodili su nas više nego u posljednja tri mjeseca, ali srećom, izuzev Barboura to su sve stvari koje ćemo otkloniti da svi budu spremni već sutra. Barboura sigurno neće biti, a što se drugih tiče, na medicinskom osoblju je veliki posao da osposobe sve igrače da budu u dobrom stanju za utakmicu. U ovom ritmu bit će bitan i oporavak, da igrači budu pripremljeni za svaki idući nastup", dodao je trener Cibone.

Kako su polufinale protiv Zadra riješili u dvije utakmice, a druga polufinalna serija otišla je do treće, Vukovi su uoči početka finala imali više vremena za predah. S obzirom na ritam u kojem su bili, možda bi to moglo imati i negativan odraz, ali Repeša ne očekuje da će ta pauza značiti previše: "Osobno mi je bilo svejedno, možda bi mi više odgovaralo da je finale odmah jer bih onda imao više vremena za odmor prije reprezentativnog programa."

"Pored toga, kroz ritam play-offa je nezahvalno imati ovakve pauze, treninzi su više inormacijski i na podizanju forme nego na popravljanju intenziteta", dodao je Cibonin trener: "No, nije to bila preduga stanka, a kako smo imali dva ozlijeđena igrača od kojih je sada ostao samo jedan, pauza nam je iz tog kuta gledanja bila korisna."

Marin Rozić, kapetan Vukova, istaknuo je da ga veseli što je Cibona u svojem prvom finalu nakon onoga ligaškog prije dvije godine, kada su s 3-2 svladali Zadar: "Iskreno, zaželio sam se finala, predugo ih nismo igrali. Čeka nas Cedevita, rekao bih da je ovako možda i najbolje, susrest će se dvije najkvalitetnije ekipe, svi smo više-manje očekivali ovakav rasplet."

Goran Suton: "Cedevita i mi znamo se vrlo dobro, igrali smo već četiri utakmice. Jako smo motivirani, spremni i sa samopouzdanjem da odigramo dobro, a za mene osobno, ovo je prvo finale u profesionalnoj košarci, jako sam motiviran da počne."

"Mislim da nam je više odmora prije prve utakmice prednost, imali smo vremena analizirati dva nastupa protiv Zadra, radimo na obrani i napadu, na detaljima koje možemo popraviti s dobrog na vrlo dobro ili odlično. Treneri su puno vremena proveli gledajući film, a s nama su imali dosta sastanaka baš o tome."

Na početku sezone, Cibona je gledala u leđa Zagrebu CO i Cedeviti, koji su koji mjesec ranije bili u finalu prvenstva, no u međuvremenu su se stvari izmijenile, pogotovo sa stopostotnim učinkom Cibosa u Ligi za prvaka: "Početkom sezone smo svi bili sretni što smo uspjeli sklopiti kakvu-takvu ekipu, nije bilo nekih osobitih očekivanja, jednostavno smo krenuli igrati", kazao je Rozić: "Bilo je problema, bilo je i promjena, ali stabilizirali smo se i sada to ide jako lijepo."

"Neko vrijeme smo se tražili, pomogao je dolazak Repeše koji je posložio stvari, kao i dolazak dva playa, posebno Wrighta, s čime je naša igra postala stabilnija", nastavio je Cibonin kapetan, dodajući da je, bez obzira na aktualni pobjednički niz, Vukove teško istaknuti kao favorite: "Imamo 2-0 protiv njih u prvenstvu, ali isto tako, oni imaju 2-0 protiv nas u regionalnoj ligi. No, mislim da će ovo biti potpuno nova priča, finale nosi svoje čari, i oni žele svoju prvu titulu prvaka Hrvatske. Ono što je bilo trebamo ostaviti za sobom i krenuti u novu priču koja će biti teška i za nas i za njih."

"Hoće li ovo biti duga ili kratka serija, uopće nisam razmišljao. Sada je potpuna koncentracija na prvu utakmicu koja je najbitnija, iza nje je odmah i druga, ne bih ulazio u prognoze kako će se finale rasplitati", zaključio je Rozić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!