Nogomet

Prandelli: "Ako zadržim svih šest napadača, žrtvovat ću braniča"

Ante Zovko • petak, 25.05.2012.
Prandelli: "Ako zadržim svih šest napadača, žrtvovat ću braniča"
Foto: EPA

Mario Balotelli obećao je izborniku Cesareu Prandelliju da neće dobiti crveni karton na Europskom prvenstvu, a talijanski strateg ima nekoliko dvojbi vezanih za napad i obranu.

Prandelli je izostavio Balotellija iz sastava za prijateljsku utakmicu sa SAD-om u veljači zbog neodgovornog ponašanja. Napadač Manchester Cityja nije naučio lekciju te je isključen u dvoboju s Arsenalom.

Ipak, uvršten je u preliminarnu talijansku momčad za Europsko prvenstvo kao jedan od šest napadača. Izbornik kaže da mu je ovaj obećao da neće biti isključen na Euru: "Mario će održati svoju riječ, siguran sam. Koliko povjerenja imam u njega? Sto posto."

Prandelli će u ponedjeljak poslijepodne objaviti konačni popis igrača. Najveća je gužva u napadu: "Svih šest napadača zaslužuje biti ovdje. Svi su me impresionirali. Posjeduju kvalitetu, znaju kako se kretati, kako napadati i kako se uklopiti u ostatak momčadi. To su moderni napadači. Ako ih zadržim svih šest, žrtvovat ću braniča."

Ipak, Balotelli bi mogao biti prekobrojan jer je Sienin mladi napadač Mattia Destro zaradio poštovanje izbornika: "Imam nekoliko stvarno zanimljivih ofenzivnih igrača koji imaju različite karakteristike. A Destro mi konstantno ulijeva optimizam", rekao je Prandelli.

"Zabrinut sam zbog tri, četiri igrača koji se oporavljaju od ozljeda. Montolivo mi je najveća briga. Poznajem ga dobro, želi se oporaviti i na dobrom je putu, ali još dvojimo oko njega."

"Na turnir želim otići sa sigurnim opcijama, bez sumnji. Smatram da ne mogu otići na Euro s nekoliko ozlijeđenih igrača."

Italija će se u drugom kolu skupine C susresti s Hrvatskom u Poznanu. Prije toga otvorit će Euro sa Španjolskom, a u trećem kolu igra s Republikom Irskom.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 15:33
    Balotelli bi mogao biti prekobrojan?Pa Balotelli im je najjači napadač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 15:22
    Nekako već vidim kako grize (Prandelli) usne dok si u glavi ponavlja: "...,Koliko povjerenja imam u njega? Sto posto." a Mario, uz karakteristično talijanski maše skupljenih ruku i objašnjava da je Davidu SIlvi bila ogromna muha na glavi pa ju je morao nekako potjerati.
    Obrisan korisnik