Nogomet

Bilić: "Svi su zaslužili ići na EP, ali moram gledati interes reprezentacije"

S Aldo Drosine:Aldo Šuran • petak, 25.05.2012.
Bilić: "Svi su zaslužili ići na EP, ali moram gledati interes reprezentacije"
Foto: Aldo Šuran

Nakon 3:1 protiv Estonije u Puli, Slaven Bilić imao je zbog čega biti zadovoljan, a posebno se zahvalio "sjajnoj publici koja je stvorila odličnu atmosferu, zatim domaćinu koji nas je lijepo ugostio, teren je bio odličan i jako sam zadovoljan boravkom u Istri."

Na red za pohvale su na otvorenju konferencije za novinare došli i gosti iz Estonije: "Hvala i gostima koji su odigrali kvalitetnu utakmicu s punim angažmanom. Mislim i da je utakmica bila zanimljiva. Čestitam i svojim igračima koji su vrlo ozbiljno shvatili utakmicu", kazao je hrvatski nogometni izbornik.

Priznao je međutim Bilić sljedeće: "Nije to ekipa klase onih koje nas čekaju na EP, ali su kroz kvalifikacije i večeras pokazali da znaju igrati."

Ono što svakako najviše zanima nogometne zaljubljenike jest koliko je izbornik zadovoljan viđenim: "Zadovoljan sam s gotovo svim igračima. U prvom poluvremenu je bila moderna igra, brza i hitra. Imali smo dobrih prilika i postigli smo dva pogotka. Igrači su se držali dogovora da preko bekova, koji su stajali visoko, dobrim centaršutevima zaprijetimo protivniku. Pred kraj se utakmica malo usporila, što je i jasno jer su u ovoj fazi priprema teške noge."

Tarmo Rüütli, izbornik Estonije: "Bila je to za nas teška utakmica. Naš protivnik je bio bolji, dominantniji u skoku i u 16 metara. Zasluženo su nas Hrvati pobijedili i mislim da je ova utakmica za Hrvatsku bila idealna priprema za EURO. Želim Hrvatima sreću na Europskom prvenstvu."

Dakako, imao je izbornik i zamjerki: "Par puta nam je protivnik prelako oduzimao loptu, no generalno sam jako zadovoljan utakmicom i pobjedom. Sada slijedi Graz i glavni dio priprema."

Što se odlaska u Graz tiče, Bilić o popisu kaže: "U Graz idu svi osim Buljata koji u subotu ima krštenje blizanki i još nije sigurno hoće li nam se priključiti u Grazu. Svi zajedno ćemo u Grazu dočekati 28. svibnja i konačni popis putnika na EURO. Postoji i opcija da putuje veći broj igrača, zato što se dva dana pred početak prvenstva mogu zamijeniti igrači, ali samo ako se ozlijede. Tako će napraviti i Talijani."

Novinari su postavili pitanje o Kaliniću i Iličeviću, koji su vrlo dobro odigrali, te će sada biti još teže izabrati tko ide na EURO. "Vrlo sam zadovoljan njihovom predstavom, pokazali su da su zasluženo s nama na pripremama. Ali, nisu oni jedini koji su se večeras dokazali. Svi su ovi igrači zaslužili ići na EP, ali moram gledati interes reprezentacije i na kraju napraviti tešku odluku tko će ispasti iz igre."

Eduardo i Perišić sljedeći su interesirali novinare, uz opasku da je Eduardo izgledao kao da mu je nedostajalo moći. Izbornik odgovara: "Već sam naglasio da Eduardo vraća hitrinu, a od Čateža do Rovinja je mnogo napredovao. Danas je pokazao tu svježinu i hitrinu, a potez i akcija nikad nisu bili sporni. Perišić je odigrao na visokoj razini, ali to za njega nije ništa novo. On je moderan, brz i hitar igrač, a i od njega sam očekivao dobru igru."

Što se napadače tiče, Bilić nije želio otkriti jesu li možda u prvom planu dvojica koja će početi na EP-u: "Malo je prerano za takve odluke. Mi ne krijemo da smo u tom dijelu ekipe najkvalitetniji. Imamo napadača različitih profila i svi će nam biti potrebni na Prvenstvu."

Novinare je interesiralo i stanje u obrani te sastav u drugom dijelu susreta, kad je po prvi puta obrana zaigrala zajedno u toj postavi. "Nije problem u kvaliteti već u uigravanju. Siguran sam da ako ne bude povreda i kartona da ćemo biti u obrani biti vrlo kvalitetni. Večeras sam više nezadovoljan što je protivnik dolazio prelako do obrane, nego na reakcije obrane koje su bile mirne i brze."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 18:56
    Prekobrojni bi se morali osječati počaščeni samim tim što su bili dio tog projekta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 18:55
    Kvantitet daje kvalitet-to bi izborniku trebale biti slatke brige, makar mu se teško odlučiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 13:43
    smaraš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 13:11
    na koju ces jos temu ovo zalijepit, KRETENU??? -.-' Gledaj svoja posla, sjedi i šuti, gledaj tekmu i navijaj a izbornički posao ostavi Slavenu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 13:07
    Obrisan korisnik