Nogomet

Jelavić: "Ne smijemo ići u Poljsku turistički"

Ante Zovko • subota, 26.05.2012.
Jelavić: "Ne smijemo ići u Poljsku turistički"
Foto: Aldo Šuran

U prvoj od dvije pripremne utakmice za Europsko prvenstvo Hrvatska je u Puli svladala Estoniju 3:1 pruživši priliku nekim igračima iz druge sjene. Neki od njih zadovoljni su učinjenim.

Prijateljska utakmica s Estonijom u Puli poslužila je hrvatskom izborniku Slavenu Biliću da razriješi neke dvojbe vezane za igrače koji još nemaju sigurno mjesto u avionu za Poljsku.

Jedan od njih je Nikola Kalinić, strijelac drugog pogotka, koji bi mogao biti prekobrojni napadač. Bivši igrač Hajduka kaže da se ne opterećuje time.

"Nisam osjećao nikakav pritisak. Ne znam hoću li ići na Euro, čekam izbornikovu riječ. Što se tiče utakmice, zadovoljan sam kako sam igrao."

Dinamov kapetan Milan Badelj dobio je šansu u srcu terena, a njemu je konkurencija vjerojatno najveća s obzirom na veliki broj igrača istog ili sličnog profila.

"Iako sam mogao bolje odigrati protiv Estonije, vjerujem da ću ići na Europsko prvenstvo", rekao je Badelj koji je bio jedan od pet igrača koji su odigrali cijelu utakmicu.

Niko Kranjčar oporavio se od ozljede zbog koje je propustio završnicu sezone u Tottenhamu, a Bilić mu je dao drugo poluvrijeme: "Nakon dugo vremena odigrao sam poluvrijeme. Sad se idemo osvježiti i posvetiti posvetiti pozornost taktici", rekao je.

Izjavama na početku okupljanja hrvatske reprezentacije Nikica Jelavić prometnuo se u najvećeg optimista među igračima.

U sličnom tonu najbolji strijelac Evertona bio je i nakon susreta na Drosini koji je gledao s klupe: "Ne smijemo ići u Poljsku turistički, da odigramo tri utakmice. U tom slučaju bolje da ne idemo uopće. Moramo stalno razmišljati pozitivno, samo tako možemo napraviti rezultat."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 18:52
    Velika je stvar što nismo favoriti za prva dva mjesta.To možemo itekako dobro iskoristiti.Vrlo rjetko svi favoriti uspješno prođu prvi krug.Akada se orođe prvi krug onda dalje je sve moguče
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 18:49
    Nadam se da čemo posje ove provjere ostati čvrsto na zemlji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 18:02
    Djelomično točno. 1. Pokazala je i da su naši protivnicu u kvalifikacijama imali izvanredno organizirane obrane. 2. Pokazala je da naši igraju bolje kad su na okupu dulje vrijeme (svaki puta u Bilićevom mandatu), što najbolje pokazuje trenerski rukopis. 3. Pokazala je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 17:43
    Kranjčarova izjava je čak simpatično komična :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 16:06
    Pa eto ti Švedska u 2.mjesecu je bila jaka prijateljska pa šta smo imali od nje ???
    Obrisan korisnik