Rukomet

Tatari: "Nismo odigrale dobro i platile smo cijenu"

Ivana Strahija • subota, 26.05.2012.
Tatari: "Nismo odigrale dobro i platile smo cijenu"

Nakon prvog dana kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, u Guadalajari dvije ekipe imaju po dva boda, Španjolska i Nizozemska. Domaće su rukometašice s 31:15 pobijedile Argentinke, dok su Nizozemke Hrvatice ostavile na -1 (29:28).

Poraz Hrvatica svakako je bio iznenađenje, a teško je bilo kome reći da je igra koju su rukometašice pokazale bila blizu njihovoj normalnoj razini. Nizozemke su naravno, presretne, te su pobjedom samima sebi otvorile mogućnost lova na olimpijsku vizu.

"Jako nam je drago što smo ovaj turnir započeli tako dobro. Znamo na kojoj visokoj razini Hrvatice mogu igrati, no mi smo imali sreće i iskoristili smo priliku. Posebno veseli što u završnici nismo prokockali do tad učinjeno", rekao je nizozemski izbornik Henk Groener te dodao: "U subotu nas očekuje izuzetno teški meč protiv Španjolske, koja je mnogo jača od Hrvatske, pa ćemo i mi morati dati još više od sebe ukoliko želimo imati ikakve šanse za pobjedu."

"Pokisla" hrvatska strana pak nije imala neko objašnjenje za to što se dogodilo. Kapetanica Miranda Tatari komentirala je tek kratko: "Nismo odigrale onoliko dobro koliko možemo i platile smo cijenu. Nadamo se sad ubilježiti dvije pobjede i ipak otići u London."

Pred odlazak u Španjolsku malo je kome palo na pamet da bi se utakmica protiv Nizozemki mogla izgubiti, no "zicera" u sportu, očito, nema. "Nakon svega možemo samo čestitati Nizozemkama na pobjedi", kazao je izbornik Vladimir Canjuga. Posebno ga je iznevjerio onaj dio igre u kojeg se najviše uzdao, obranu 6-0 i vratarke: "Obrana je bila slabašna, a u posljednjih deset minuta utakmice uopće nismo igrali dobro."

Što je, tu je, i treba učiti iz onog što se dogodilo. Pred Hrvaticama je sada Argentina, koja je od Španjolske doživjela teški poraz, a već je u 38. minuti susreta bilo +10 za domaće rukometašice. Na temelju jedne utakmice teško je zaključivati bilo što, pošto se svakoj ekipi može dogoditi loš dan, no ako će se suditi po statistici, Argentinu bi Hrvatska trebala pobijediti "lijevom rukom".

"Nama baš trebaju ovakve utakmice kako bismo učili od najboljih ekipa svijeta i razvijali svoj rukomet u tom smjeru", nije bio nimalo uznemiren izbornik Argentine Miguel Angel Interllige.

U oba dosadašnja susreta protiv Argentine Hrvatska je slavila. U prosincu 2007. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Hrvatice su slavile s 35:18 u razigravanju po grupama te kasnije došle do devetog mjesta, pobijedivši Španjolsku s 30:25.

Na Svjetskom prvenstvu 2011. u Brazilu, opet je Argentina dospjela u grupu s Hrvatskom i ovog puta izgubila s 18:23, no hrvatske su se rukometašice dosta mučile i to im je bila jedna od lošijih utakmica u Brazilu. I tada je Canjuga za probleme na parketu okrivio glave svojih izabranica, ostaje se nadati da su se kroz petak sabrale i da će u subotu protiv Argentine biti "bez mušica".

Inače je u susretu protiv Hrvatske prošle godine najviše pogodaka postigla Argentinka Magdalena Decilio (4), a jednako je toliko imala i protiv Španjolki u petak, no iz 14 šuteva na gol.

Pobjeda protiv Argentine za Hrvatsku je apsolutno nužna, no jednako tako Hrvatice ovise i o Španjolskoj, koja mora pobijediti Nizozemsku da bi hrvatskim rukometašicama otvorila put za borbu. U London iz Guadalajare idu dvije najbolje ekipe.

Kvalifikacije za OI, Turnir 2, 2. kolo:
Hrvatska – Argentina 10.45 sati
Španjolska – Nizozemska 13 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 08:31
    dobre trebe osim ove sa loptom :)
    Obrisan korisnik