Rukomet

Anušićev Frisch Auf Göppingen obranio naslov u Kupu EHF-a

Zvonka Keliš • subota, 26.05.2012.
Anušićev Frisch Auf Göppingen obranio naslov u Kupu EHF-a
Foto: Sebastian Govorčin

Momčad njemačkog Frisch Auf Göppingena obranila je titulu pobjednika EHF Kupa. Nakon što je prvi susret završio neodlučenim rezultatom, Nijemci su na svom terenu u uzvratu slavili sa šest golova razlike čime su ponovno podigli trofej.

Pred prepunom Arenom u Göppingenu momčad Frisch Auf Göppingena ugostila je rukometaše francuskog Dunkerquea u uzvratnom susretu finala EHF Kupa. U prvom dvoboju u Francuskoj pobjednika nije bilo već je ogled završen neriješenim rezultatom 26:26 tako da je odluka o pobjedniku pala na domaćem terenu Göppingena.

Napeto je i zanimljivo bilo u prvom poluvremenu susreta, gdje su gosti predvođeni Sebastianom Bosquetom kojeg zbog ozljede nije bilo u prvom susretu, te Baptiste Buttom i Bastienom Lamonom posebice čvrstom obranom držali izjednačeni rezultat. Odlično se Dunkerque snašao i u situacijama s igračem viška koje je vrlo dobro koristio kako bi tri minute prije kraja prvoga dijela rezultat bio 13:13. Do odlaska na odmor Momir Rnić odvodi domaćina do prednosti koju potom gostujuća momčad do isteka 30. minute uspijeva tek smanjiti na gol razlike (14:15).

Prvih 15 minuta drugoga dijela praktički su presudili utakmicu, naime domaća se obrana poboljšala, a vratar Benjamin Rutschmann gotovo potpuno je zaključao svoja vrata, dok su gostujući rukometaši na drugoj strani počeli sve više griješiti te su tako promašili i nekoliko vrlo dobrih prilika. Domaća momčad to odmah koristi te odlazi po prvi puta na +3 (19:16) nakon čega se Francuzi više ne uspijevaju vratiti u susret. Domaći rukometaši potom samo povisuju svoje vodstvo te stižu na 22:17 te 24:18 da bi na koncu slavili sa šest golova razlike (34:28) čime su obranili titulu pobjednika EHF Kupa.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Pavel Horak i Momir Rnić s po sedam postignutih pogodaka, Dalibor Anušić se nije upisao u strijelce, dok je najbolji kod Dunkerquea bio Baptiste Butto s deset golova.

Konačnim slavljem nad Dunkerqueom Frisch Auf Göppingen je proslavio obranu EHF Kupa pred svojom publikom te se direktno plasirao u novu sezonu ovoga natjecanja kojeg je tako po 14. puta osvojila jedna njemačka momčad.

Kup EHF-a, finale:
Frisch Auf Göppingen - Dunkerque 34:28
(prva utakmica: 26:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!