Nogomet

Mario Tičinović ostaje u redovima prvaka Danske

Mišo Gulić • subota, 26.05.2012.
Mario Tičinović ostaje u redovima prvaka Danske
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je u dresu Nordsjaellanda osvojio dansko prvenstvo i pritom pobrao niz komplimenata na račun svojih igara, Mario Tičinović je dogovorio i nastavak suradnje s Dancima sve do 2015. godine.

Mario Tičinović je u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka pronašao angažman u danskom Nordsjaellandu s kojim je osvojio i naslov prvaka te tako izborio izravno sudjelovanje u Ligi prvaka naredne sezone.

Ugovor sa splitskim klubom istječe krajem lipnja, a Nordsjaelland je nakon šestomjesečne posudbe dogovorio plaćanje odštete od 130.000 eura Hajduku, da bi s Tičinovićem potpisao trogodišnji ugovor, odnosno do 2015. godine. Sinjanin je u proljetnom dijelu odigrao 11 utakmica te pritom postigao i jedan zgoditak.

Tako se nogometna priča Marija Tičinovića i dalje nastavlja, a vrlo je zanimljivo kako su u Danskoj u njemu vidjeli potencijal za Ligu prvaka, dok na Poljudu nije imao mjesta niti u širem kadru momčadi koja je u istom razdoblju obilato punila rubriku - blamaža.

U samo četiri godine mladi Sinjanin prošao je put od najveće perspektive kluba unazad mnogo godina do šikaniranja, od sjajne predstave u La Coruni protiv Deportiva do "skitanja" po posudbama.

No, kako god da bilo, Tičinoviću se sada ponovno smiješi velika prilika za novi uzlet, izlog Lige prvaka svakako će biti veliki motivirajući faktor, a svakako će htjeti dokazati mnogim skepticima da je za njega bilo mjesta pod poljudskim svodovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg27.05.2012. u 15:30
    Ma to je tipicno za puno nasih igraca: tek kad odu van nauce sto znaci biti profesionalac. Daleko od kuce te nece nitko tapsati po ramenima zbog jednog dobrog poteza. Boras trcat i borit se da bi dobio priliku. Hrvatka ima talentiranih nogometasa i uvijek ce ih imati samo treba sa njima na pravi... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 12:12
    e moj Guliću, jeste obojica iz Glavica, ali nemoš tako Zaboravio si napisat zašto je poslan na posudbe i kako je tražio 70% utakmica počet u startnoj postavi i kako je mali zaglumio da je Nedved i kako je u Tropica sa velikin prijateljon Livajon udara po vodki i Johnniu... Da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 01:59
    a koji je to Hajdukov trener u zadnje vrime bia umobolan? Špaco,Reja,Balakov? Pošto znan Tića,mogu reći da je umišljen do bola i da nikad nije bia za napravit trening dobar,tako da....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 22:56
    E ovo je vijest! Baš mi je drago jer riječ je o velikom talentu. Ima još vremena za njega ali je stvarno super što se konačno riješio degenerične sredine i umobolnih trenera.
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.05.2012. u 21:39
    autor clanka mora da mu je jako naklonjen, malo objektivnosti ne bi skodilo. nije se ticinovica sikaniralo, nego se momak raskilavio i malo mu je takozvana "slava" udrila u glavu. mozda su ga u danskoj uskopili i primorali da radi profesionalno, vidjet cemo.
    cameosis