Nogomet

Long: "Cijela je Irska iza nas, pobjeda nad BiH itekako je značajna"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.05.2012.
Long: "Cijela je Irska iza nas, pobjeda nad BiH itekako je značajna"
Foto: EPA

Irska nogometna reprezentacija pobijedila je Bosnu i Hercegovinu u prijateljskoj utakmici, što je dodatno popravilo raspoloženje u taboru prvog hrvatskog protivnika na Europskom prvenstvu...

Giovanni Trapattoni, talijanski stručnjak na kormilu Irske, nije skrivao zadovoljstvo igrom svojih izabranika u pobjedi nad Bosnom i Hercegovinom 1:0.

Aiden McGeady: "Bila je teška utakmica, ali drago nam je da smo pobijedili. Bosna i Hercegovina je imala nekoliko prigoda u prvom dijelu, ali u drugom smo mi stvarali šanse. Mogli smo zabiti tri ili četiri pogotka".

"Jako sam zadovoljan, i to ne samo rezultatom. Odlično smo pristupili susretu i pojedinci su odradili sjajan posao. McGeady i Duff su u vrhunskoj formi, igrali su fantastično, a i McClean je dobio na samopouzdanju u svom prvom nastupu u udarnoj postavi", komentirao je Trapattoni po završetku dvoboja.

Jedini strijelac za Irce bio je Shane Long, za koga Trapattoni kaže: "Potvrdio je svoju kvalitetu. Važno je da svi u Poljsku otputujemo uvjereni u svoje mogućnosti".

Long, napadač West Bromwich Albiona, mrežu Bosne i Hercegovine pogodio je glavom u 78. minuti. "Izbornik me poslao na teren da zabijem pobjednički pogodak. Našao sam se na pravom mjestu nakon briljantnog ubačaja McGeadyja", rekao je.

"Ova nam je pobjeda itekako značajna, željeli smo pravi poticaj prije nastavka priprema. Cijela je Irska iza nas, osjećamo podršku i želimo dati nove razloge da nas bodre", dodao je Long.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 10:17
    Irska je zasluženo dobila, ali BiH igrači su već odavno na odmoru i to je jasno kao dan. Da se igralo u kvalifikacijama, nema šanse da bi Irci pobijedili... Hrvatska ovo na Euru može dobiti bez puno muke.
    Obrisan korisnik