Tenis

Čilić preko Munoz-De La Nave u tri seta, u sva tri stizao najmanje break zaostatka

Iz Pariza:Maja Giljanović • nedjelja, 27.05.2012.
Čilić preko Munoz-De La Nave u tri seta, u sva tri stizao najmanje break zaostatka
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji hrvatski tenisač i 21. nositelj Roland Garrosa Marin Čilić u tri je seta pobijedio Daniela Munoz-De La Navu i izborio drugo kolo drugog Grand Slama sezone u kojem čeka boljeg iz susreta između pobjednika iz 2003. Juan Carlosa Ferrera i domaćeg igrača s pozivnicom Jonathana Dasniers de Veigyja.

Doveo se u poziciju da protiv kvalifikanta u sva tri seta lovi break zaostatka, ali na koncu se piše samo da je 21. nositelj i 24. igrač svijeta Marin Čilić preko Daniela Munoz-De La Nave bez izgubljenog seta izborio drugo kolo Roland Garrosa. Ukupna statistika u svakoj kućici govori u prilog 23-godišnjeg Međugorca, od 57 % ubačaja prvog servisa preko 12 izravnih poena više, 71 % poena osvojenih nakon prvog i 56 % nakon drugog servisa do 48 % pogođenih returna nakon prvog i 54 % nakon drugog Španjolčevog servisa.

Imao je Čilić i četiri dvostruke pogreške i sedam neprisiljenih grešaka više na račun kojih je Munoz-De La Nava u svakom setu i stizao do prednosti, ali je naučio lekciju od prošle godine kad je u sličnoj situaciji protiv drugog Španjolca Rubena Ramirez-Hidalga ispao u prvom kolu (6:7, 4:6, 4:6). U prvom setu okrenuo je 1:4, nanizao je idućih pet gemova i poveo 1:0 u setovima. Drugi je umnogočemu bio preslika prvog, a u trećem se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji. Gubio je 2:5, četvrti set se činio sigurnom okladom, ali s pet nanizanih gemova svima i prvenstveno sebi skratio je muke i izbjegao duži ostanak na jakom pariškom suncu.

Čilić je na koncu osvojio 22 poena više od čega 10 neobranjiivim servisima i nakon što je zbog oporavka od ozljede propustio Australian Open na drugom Grand Slamu sezone izborio drugo kolo. Treće će, pak, pokušati izboriti protiv boljeg iz susreta između pobjednika iz 2003. i nekadašnjeg broja jedan Juan Carlosa Ferrera i domaćeg igrača s pozivnicom organizatora Jonathana Dasniers de Veigyja. Devet godina starijeg 41. igrača svijeta Čilić je u njihovom jedinom dosadašnjem susretu prije tri godine u Cincinnatiju pobijedio 6:3, 6:4, a s dvije godine starijim 158. na ATP rang-listi dosad nije igrao.

Roland Garros, 1. kolo:
ČILIĆ (Hrvatska, 21) – Munoz-De La Nava (Španjolska, q) 6:4, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 20:22
    Može on daleko-neka mu je sa srečom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 20:20
    Krenulo je dobro-sretno Marine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 17:55
    e moj Čilkane skim se ti mučiš............
    Obrisan korisnik
  • interreg27.05.2012. u 15:04
    Bravo Cila!!! Ajmo dalje!
    interreg