Tenis

Čilić: "Zadovoljan i defenzivom i ofenzivom i taktikom"

Iz Pariza:Maja Giljanović • nedjelja, 27.05.2012.
Čilić: "Zadovoljan i defenzivom i ofenzivom i taktikom"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u tri je seta preko Daniela Munoz-De La Nave izborio susret drugog kola Roland Garrosa u kojem ga čeka daleko poznatiji i opasniji Španjolac, pobjednik iz 2003. i bivši prvi igrač svijeta Juan Carlos Ferrero. 23-godišnji Međugorac igrom prikazanom protiv kvalifikanta unatoč četiri izgubljena servisa i činjenici da je u sva tri seta lovio najmanje break zaostatka bio je u globalu zadovoljan.

"Mogu biti zadovoljan, kvalifikanti su uvijek zeznut ždrijeb na početku Grand Slama, a Munoz-De La Nava pogotovo jer čovjeka nikad nisam ni vidio kako igra. U početku je bilo malo nezgodno, trebalo mi je vremena da se prilagodim i vrlo brzo sam se našao u zaostatku 1:4. Kriv sam bio i sam, poklonio sam mu break s tri duple, ali od tog trenutka prilagodio sam igru, čekao sam pravi tren za prelazak u napad, više nisam žurio želeći sve riješiti u prvoj izmjeni ili dvije", izjavio je 21. nositelj Roland Garrosa Marin Čilić nakon 6:4, 6:4, 7:5 pobjede nad španjolskim kvalifikantom Danielom Munoz-De La Navom.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao i na defenzivnom i na ofenzivnom planu, zadovoljan sam taktikom i načinu na koji sam se adaptirao na razvoj situacije na terenu. Dosta sam gradio poene, držao kontrolu u izmjenama i pokazao optimalnu dozu agresivnosti", nastavio je na 24. mjestu najbolje rangirani hrvatski igrač.

"Nastavak je to igara u ova zadnja tri do četiri tjedna. Pronašao sam se, više ne idem glavom bez obzira naprijed, ne forsiram nego čekam pravi trenutak. Igram s 80 do 90 posto, gradim poen i kontroliram agresivu". Lopte su u odnosu na lani drugačije? "Mekše su, sporije. Dosta igrača lani se žalilo na bolove u laktu, što se mene tiče za odskok mi je sada lošije, ali za igru bi moglo dobro doći. Izmjene će biti duže, bit će se lakše braniti, a olakšat će se i prelazak iz obrane u napad", objasnio je i napomenuo: "Na početku tjedna dva dana je padala kiša i razlika je ogromna. Lopta je dosta dlakava pa na kiši pokupi svu vlagu i sporije leti, ali kako meni, talo i ostalima, treba se prilagoditi uvjetima".

U drugom kolu čeka Juan Carlos Ferrero. S pobjednikom iz 2003. godine i nekadašnjim brojem jedan koji je u prvom kolu s 6:1, 6:4, 6:3 nadigrao domaćeg igrača s pozivnicom Jonathana Dasniers de Veigyja (6:1, 6:4, 6:3) Čilić je igrao jednom i pobijedio, prije tri godine u Cincinnatiju od danas 41. igrača svijeta bolji je bio s 6:3, 6:4. "Neugodan je, solidan sa svih strana i svoju bi igru mogao igrati i 10 dana. Bitno će biti kako ću se braniti, osjećam se dobro, možda samo neka posluži vrijeme, bude li toplije, kao danas" (ljetnih 27 stupnjeva, nap. a.) "mogao bi to biti jezičac na vagi", zaključio je Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 17:34
    imat čemo odličnog izbornika za davis cup za kojih 10-15 godina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 09:03
    Nema te tu šta bunit. I ti dobro analiziraš, pa uopće ne igraš.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 22:57
    Zbunjen sam, dobro analizira, a na terenu obično druga pjesma.
    Obrisan korisnik