Tenis

Kod lošeg ždrijeba ne pomaže ni savršen vid

Iz Pariza:Maja Giljanović • nedjelja, 27.05.2012.
Kod lošeg ždrijeba ne pomaže ni savršen vid
Foto: Maja Giljanović

Astigmatizmu je doskočila korektivnim naočalama, ali za loš ždrijeb Mirjana Lučić još nije našla efikasno rješenje. Četvrti put uzastopce u prvom je kolu izvukla jednu od nositeljica i izgubila i četvrti put, a nakon poraza u dva seta od Marije Šarapove na prošlom Roland Garrosu i Francesce Schiavone na US Openu, treći poraz odmah na otvaranju zadala joj je nekadašnja pobjednica Svetlana Kuznjecova.

"Što pametno reći? Sve se vidjelo, set i pol je otišao u nepovrat dok napokon nisam počela igrati. Teško je, prvi ti je meč na Grand Slamu, veliki teren, trema uvijek postoji i nadaš se kojem lakšem susretu na otvaranju da se malo uhodaš, ali u zadnje vrijeme neće pa neće. Nakon Šarapove ovdje lani, Cibulkove na Wimbledonu i Schiavone na US Openu" (u Australiji je zapela u drugom kolu kvalifikacija protiv Larriere, nap. a.) "ovog puta izvukla sam jednu od najtežih mogućih protivnica. Istina je da Kuznjecova ove sezone ne ostvaruje rezultate na koje je javnost navikla, ali u prvom kolu Roland Garrosa izvući nekadašnju pobjednicu i bivšu drugu igračicu svijeta, sve je samo nije lak ždrijeb. Odigrala je u 2012. po njenim mjerilima samo jedno polufinale, ali svejedno je nositeljica i u Top 30 je gotovo 100 pozicija bolje rangirana, nakon 1:6, 3:6 protiv 26. nositeljice i 28. igračice svijeta Svetlane Kuznjecove bile su prve riječi druge najbolje hrvatske igračice Mirjane Lučić (117.).

"Nadala sam se da ćemo se u Parizu dulje zadržati, ali najbolje ga je zaboraviti što je prije moguće i okrenuti se sezoni na travnatoj podlozi. U Wimbledonu ću nastup u glavnom turniru morati pokušati izboriti u kvalifikacijama, ali nije ni svako zlo za zlo. Tako barem ne mogu igrati s nekoliko prvih nositeljica", našalila se jedna od ukupno 14 trideset-i-nešto-godišnjakinja u glavnom ždrijebu i nakon samo 70 minuta igre prva koja se pakira iz Pariza. "Lani sam nakon poraza od Šarapove u prvom kolu" (3:6, 0:6, nap. a.) "igrala i parove is Aravane Rezai prošla jedno kolo prije nego smo izgubile od Vinci i Errani, ovog puta odmah idem dalje".

Slijedi dio sezone na travnatoj podlozi, Mikičinoj omiljenoj. Nije slučajno da je baš na travi Birminghama prošle sezone ostvarila svoju posljednju pobjedu protiv protivnice iz Top 30, nakon tada 30. igračice svijeta Roberte Vinci sljedećih 25 je izgubila. Pobijedila je u Birminghamu i Alexandru Stevenson i Andreu Hlavačkovu, a izgubila tek u četvrtfinalu od Ane Ivanović. "Prvi je na rasporedu Challenger u Nottinghamu, onda su WTA turniri u Birminghamu i Eastbourneu i za kraj su kvalifikacije Wimbledona".

"Ne bih o ciljevima, ni u bližoj ni u daljoj budućnosti. 120. sam na svijetu, nema se tu što pričati. Mislim da je ispred mene još dosta dobrog tenisa, ali treba mi i malo sreće. Znam da ako želiš napredovati moraš pobjeđivati i one najbolje, ali neka to bude što dublje u turniru. Ne ovako, prije Kuznjecove danas u osmini finala Strasbourga išla sam na Schiavone, u prvom kolu Rima na Cibulokovu, u osmini finala Charlestona na Šafarovu", poželjela je. "Valjda će mi se sreća okrenuti, dobro se odjećam, treniram dobro". S novim trenerom? "Otprije mjesec dana umjesto Jeffa Russella radim s Kevinom O'Neillom, radimo dobro, zadovoljna sam, vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati".

Pao je i novi look, naočale? "Ajme, izgledam smiješno, ali ovo je bio jedini način. Imam astigmatizam, bio je to velik problem. Linije su mi bile mutne, osnovne crte dalje nego stvarno jesu, hahaha. Stavila sam ih prije dolaska u Europu, prije tri tjedna i dobro je, ne smetaju mi. Leće mi ne odgovaraju, probala sam zaista sve, zapravo gotovo sve, ali laserske me operacije strah tako da su naočale bile jedino preostalo rješenje", zaključila je Lučić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!