Rukomet

Canjuga: "Kad imamo dobar dan, možemo pobijediti svakoga"

Ivana Strahija • nedjelja, 27.05.2012.
Canjuga: "Kad imamo dobar dan, možemo pobijediti svakoga"

Fantastični uspjeh Hrvatica u nedjelju, izborene Olimpijske igre u Londonu, razgalio je sve ljubitelje rukometa u Hrvatskoj, a izbornik i igračice su oduševljeni.

"Dokazali smo da kad imamo dobar dan možemo pobijediti svakoga", kazao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga nakon pobjede nad Španjolskom od 23:22.

"Protiv Nizozemske nam je psihološki teret bio pretežak, to nas je zbilja pogodilo. No, znali smo da je Španjolska iscrpljena nakon svoje utakmice s Nizozemskom i da moramo odmah na početku krenuti snažno kako bismo napravili razliku", dodao je izbornik.

Kristina Franić, koja je postigla pet golova u pobjedi za Olimpijske igre, pak je kazala: "Pokazale smo da je sve u glavama i kad smo mentalno spremne i u igri 100 posto, možemo sve. Pritisak u prvoj utakmici natjerao nas je da izgubimo utakmicu."

Izbornik Španjolske, Jorge Duenas, pak je kazao: "Iako smo znali da će utakmica biti teška, na početku smo imali premalo koncentracije u napadu."

U jednom trenutku drugog dijela Hrvatska je imala +5 i bila je na rubu toga da Španjolkama oduzme pravo nastupa u Londonu, što je Duenas komentirao: "U drugom smo poluvremenu počeli sumnjati sami u sebe i dopustili smo Hrvatskoj da napravi veliku razliku. Trebali smo ipak preuzeti više rizika i uloviti remi. No, i minimalni poraz nam je osigurao odlazak u London s prvog mjesta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 21:06
    Sada samo dobro vizički a možda najvažnije psihićki pripremiti tim za OI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 10:45
    Plasman na nas nacin... izgubis od slabih a pobjedis jaci...;-) Svaka Cast curama!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 22:23
    @mrzli - eto, uzeo si mi razmišljanje iz glave. Nedostaje psihološke stabilnosti i određene doze (sportske) drskosti. Deset minuta proije kraja imamo +5, i umjesto da završimo stvar onda, počinjemo se gubiti i dovodimo u situaciju da spašavamo plasman na kraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 20:28
    Kao što pričam i zadnja 2-3 dana a i prilikom zadnjih utakmica na EP i SP, za najveća djela fali još psihe i krvi...pa i ova pobjeda nad španjolkama izborena u zadnjim sekundama nakon 5 golova prednosti 10 minita prije kraja govori u prilog tome. Sreća je da španjolkama nije bila bitna pobjeda i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 19:52
    dobro pustite sad te prepirke oko 'pljuvaca' kvari te veiliki uspjeh nasih cura...srecno im na olimpijskim igrama, bit ce ih lijepo gledat tamo :)
    Obrisan korisnik