Košarka

Anzulović: "Očekujemo utakmicu sličnu subotnjoj samo s drugačijim epilogom"

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2012.
Anzulović: "Očekujemo utakmicu sličnu subotnjoj samo s drugačijim epilogom"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči važnog utorka i druge utakmice finalne serije PH košarkaša, konferencija za novinare je održana i u Cedeviti. Kao što optimizam izvire iz Ciboninih redova, isto tako izvire i iz Cedevitinih. Domaćin druge utakmice vjeruje u pobjedu, svjestan je pogrešaka iz prvog susreta i nastojat će ih ispraviti...

Cedevita spremno dočekuje Cibonu u drugom susretu finalne serije košarkaškog prvenstva, sukus je razmišljanja Dražena Anzulovića i Marka Cara. Obojica su optimisti pred drugi sraz dvije naše najbolje momčadi, očekuju dobru utakmicu, dobru atmosferu i, naravno, pobjedu svoje momčadi.

"Između ova dva susreta pokušali smo se oporaviti kako bi u što boljem izdanju dočekali utorak. Svjesni smo gdje smo griješili u prošlom susretu, jasno nam je kako zatvaranje skoka i kontrola lopte moraju biti bolji i kako nam je to presudilo. Očekujemo utakmicu otprilike sličnu onoj od subote, isto tako se nadamo i punoj dvorani i dobroj atmosferi te, naravno, pobjedi Cedevite. Mi ćemo učiniti sve da to i ostvarimo", izjavio je Anzulović, a prenosi Cedevitina službena stranica.

Anzulović je već odradio dobar dio pripreme sa svojim igračima te ne očekuje kako bi ga nešto moglo iznenaditi.

"Uvijek su moguća iznenađenja u taktičkom smislu, ali smatram kako smo mi spremni na sve te mogućnosti. Ono što smo dogovorili trebamo prenijeti i na parket i zadržati koncentraciju svih 40 minuta. To bi moglo biti presudno, ne smijemo imati posebno loših razdoblja", dodao je Zula.

Što se tiče kritika upućenih prema nekim igračima, Anzulović nije želio nikog posebno isticati. Pripremu za utakmicu odradio je u "momčadskom štihu" bez posebnih osvrtanja prema pojedincima.

"Svatko je svjestan svojih pogrešaka, ali su i svi igrači izašli na teren želeći najbolje. Razgovarali smo o pogreškama i o tome što treba popraviti, no nismo se bavili posebno pojedinačnim učinkom. Vrlo nam je važno da igrači shvate kako moraju ući u utakmicu i kako se moraju ponašati na parketu. Ako to shvate, bit ćemo i bolji."

Marko Car ne vidi drugu utakmicu kao ključnu. "Čak i naš poraz ne mora ništa značiti. Ako se sjećate, dok sam igrao u Zadru imali smo protiv Cibone 2-0 u seriji pa izgubili 3-2. Momčadi su podjednake kvalitete i tu odlučuju nijanse, svaka utakmica je posebna priča."

Kao i trener Anzulović, Car je svjestan kako se broj izgubljenih lopti mora smanjiti ukoliko njegova momčad želi do pobjede.

"Previše smo griješili u prvom susretu. Desetak izgubljenih lopti je nekakav normalan broj, mi smo imali 18. Cibona je prekvalitetna momčad da to ne bi iskoristila", te je dodao: "Nadam se i kako će navijači napuniti Dom sportova. Volio bih da dvorana bude puna kao protiv Maccabija, u takvoj atmosferi je gušt igrati."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng29.05.2012. u 01:15
    Eh da puno kao protiv Maccabija, ali sva sreca nece navijati svi za vas kao tada...
    vlacng
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 19:04
    Samo nek se igra košarka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 18:34
    Fino, i jedni i drugi su optimistični, znači bit će dobra utakmica. Inače, Car bi trebao znati da je 0-2 preokrenula jedino Perasovićeva (naglašavam Perasovićeva) Cibona, odnosno da je to jedini put da je to uspjelo nekome u hrvatskom prvenstvu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 16:00
    a ja sam uvjeren u isti epilog;)
    Obrisan korisnik