Nogomet

Englezi prekrižili Garetha Barryja, pozvana zamjena

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 28.05.2012.
Englezi prekrižili Garetha Barryja, pozvana zamjena
Foto: Dragan Kovač

Engleski izbornik bio je prisiljen otpisati Garetha Barryja s popisa putnika za Europsko prvenstvo te je umjesto njega pozvana zamjena. Priliku za nastup na velikom natjecanju dobit će tako Phil Jagielka...

Roy Hodgson već je unaprijed najavio kako je moguća promjena popisa igrača u slučaju da Gareth Barry ne bude spreman za nastup na Euru. Ozljeda veznjaka Cityja na kraju se pokazala ozbiljnom te je on otpao iz kombinacija.

Njegovo mjesto zauzet će Phil Jagielka, branič Evertona, koji je tako dobio priliku da nastupi na velikom natjecanju. On je sudjelovao u tri utakmice tijekom posljednjeg kvalifikacijskog ciklusa, a bit će osmi obrambeni igrač na popisu Roya Hodgsona.

"Razočaran sam što sam izgubio Garetha, ne samo kao člana skupine igrača koju vodim na Euro, već i kao pouzdanog dijela engleske reprezentacije u proteklih nekoliko godina", riječi su Hodgsona o nesretnom Barryju, koji je ozlijedio prepone u prijateljskom susretu protiv Norveške.

"Znam koliko je želio sudjelovati na Euru, ali uvjeren sam kako će i dalje biti dio reprezentacije i nakon Europskog prvenstva. Želim mu brz oporavak", završio je engleski izbornik.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!