Tenis

Karlović: "Osjećaj je fuj, mislio sam igrati kroz bol, ali mentalno me sputala"

Iz Pariza:Maja Giljanović • utorak, 29.05.2012.
Karlović: "Osjećaj je fuj, mislio sam igrati kroz bol, ali mentalno me sputala"
Foto: Duje Bonačić

Drugi najbolje rangirani hrvatski tenisač Ivo Karlović brzo se oprostio od Roland Garrosa. Poraz u prvom kolu na pariškoj zemlji 33-godišnjem Zagrepčaninu nije stran, ovo mu je već šesti u karijeri, ali gorči okus nego obično ostavlja činjenica da zbog upale ramena zarađene u osvit Svjetskog kupa nacija u Düsseldorfu protiv Eduarda Schwanka nije mogao dati ni polovicu svog maksimuma. Argentinski kvalifikant morao je samo povesti 1:0 u setovima, ostatak susreta bio je puka formalnost.

Prošli tjedan kad mu se u predvečerje prvog susreta protiv Srbije upalilo desno rame Ivo Karlović iz opreza je cijeli Kup nacija u Düsseldorfu prosjedio na klupi, ali stanje se unatoč mirovanju nije pretjerano popravilo. 33-godišnji Zagrepčanin nije stranac porazima u prvom kolu Roland Garrosa, na startu je izgubio i drugu godinu uzastopce i ukupno šesti put, ali Eduardo Schwank za to je najmanje zaslužan. Svaka 197. igraču svijeta čast što je kroz kvalifikacije izborio nastup u glavnom turniru, ali 100 % zdravom Karloviću čak ni na zemlji u devet od 10 međusobnih mečeva teško da bi predstavljao osobit problem.

"Mislio sam da ću se osloboditi, ali nisam uspio. Mislio sam igrati kroz bol, kako su dani prolazili išlo je sve bolje, ali na kraju nije bilo dovoljno vremena. Do prekjučer uopće nisam mogao igrati i tek jučer sam počeo udarati forhend. Danas nisam osjećao jaku bol, ali mentalno me sve to sputalo, nisam bio svoj", nije Karlović mogao skriti razočaranje.

"Osjećaj je fuj, osjećam se jadno, ali nisam želio predati, htio sam opustiti ruku. Jednostavno nije išlo, a još je veća šteta što mi on savršeno odgovara, ostaje nazad i imam za njega igru, ali tako je kako je, bolje nije moglo. Možda da sam iskoristio one dvije break-lopte" (15:40 u sedmom gemu prvog seta, nap. a.) "ali sve u svemu, ovo je u mom trenutku sobzirom na sve bio moj maksimum", zaključio je Karlović.

Sezona na zemlji što se Karlovića tiče napokon je završila. Nakon poraza od Juan Martina Del Potra na gostovanju Hrvatske u Davis Cupu u Argentini, Bobbyja Reynoldsa u prvom kolu Houstona, Nikolaja Davidenka u prvom kolu Madrida i Guillerma Garcia-Lopeza u kvalifikacijama Rima na Roland Garrosu ambicije mu je pokvarila ozljeda. Slijedi trava na kojoj se unatoč prošlogodišnjim slabi(ji)m rezultatima - lani je u Queen'su izgubio u prvom (Anderson), na Wimbledonu u drugom (Kubot) i u Newportu u prvom kolu (Kudla) - daleko ugodnije osjeća, 2009. godine je primjerice i u Queen'su (Roddick) i na Wimbledonu (Federer) igrao četvrtfinale, a godinu prije u Nottinghamu je nanizao Jonasa Björkmana, Sama Querreyja, Andreasa Seppija, Gaela Monfilsa i u finalu naslov osvojio protiv Fernanda Verdasca.

"Prvo ću natrag kući, odmoriti se nekoliko dana. Još nisam siguran, ako s ramenom bude sve dobro, možda ću sljedeći tjedan zaigrati na Challengeru u Nottinghamu. Nisam ga prijavio pa ću morati u kvalifikacije. Ako ipak ne odem u Nottingham, krećem u Queen'su tjedan poslije i onda na Wimbledon".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 12:15
    Karlović zaista nema nijedan kvalitetan udarac u igri osim naravno servisa. Utoliko golemi respekt za sve šta je u karijeri ostvario, a to složićemo se nije malo. Kad bi svaki naš sportaš ostvarivao rezultate upola dobre u proporciji s talentom gdje bi nam bio kraj. Smeta mi malo novinarkino... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Baksuz29.05.2012. u 20:47
    s obzirom da je prosao 30-tu karlov maximum je definitivno iza njega, moze on jos ostvariti tu i tamo koju pobjedu, ali tesko neki ozbiljan rezultat...po mom misljenju ako je jos gladan igre bi mu bilo najbolje da se specijalizira za parove u kojima je sa svojom staturom dosta nezgodan za... [više na forumu]
    Baksuz
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 19:51
    najbolje bi mu bilo da ode u mirovinu jer ovo je smiješno kako on igra
    Obrisan korisnik
  • labrador240129.05.2012. u 18:12
    Pretjeruješ, Majo, da Schwank normalnom Karlu ne bi bio problem. Schwank je dobar igrač, pogotovo na zemlji. Prije tri godine, na RG-u je iz kvalifikacija došao do 3. kola pobjedivši tada još uvijek solidnog Moyu u prvom kolu. Izgubio je od Mathieua u četiri seta.
    labrador2401
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 16:58
    a da, je, igra se glupi challenger u Nottinghamu (nekoć bio i atp turnir) tijekom drugom tjedna RG-a....
    Obrisan korisnik