Tenis

Dodig protiv Haasea ostao na pet gemova

Iz Pariza:Maja Giljanović • utorak, 29.05.2012.
Dodig protiv Haasea ostao na pet gemova
Foto: EPA

Kao i prošle godine u debitantskom nastupu u glavnom ždrijebu Roland Garrosa hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i ove je izgubio u prvom kolu. Lani je protiv Perea Ribe uzeo set, a danas je protiv Robina Haasea ostao na samo pet gemova.

Srijeda, 2. kolo

TENISAČI
ČILIĆ - Ferrero
Drugi meč na terenu br. 7
iza susreta King-Cibulkova
TENISAČICE
MARTIĆ - Bartoli
Treći susret na Lenglenu
iza mečeva Đoković-Kavčić
i Johansson-Četkovska

Hrvatski muški tenis nakon tri dana Roland Garrosa i susreta prvog kola ostao je na plećima Marina Čilića kojeg u srijedu čeka dvoboj drugog kola protiv nekadašnjeg prvog igrača svijeta i dvostrukog pobjednika Roland Garrosa Juan Carlosa Ferrera: Ivo Karlović danas je protiv kvalifikanta Eduarda Schwanka odigrao koliko je u ovom trenutku zbog upale u desnom ramenu mogao (4:6, 0:6, 3:6), a Ivana Dodiga nadigrao je na 39. mjestu 34 pozicije bolje rangirani Robin Haase.

Ambicije 27-godišnjeg Međugorca ležale su na tankim nogama. Prošli tjedan na Kupu nacija u Düsseldorfu pobijedio je samo Igora Kunjicina i izgubio od Viktora Troickog i Floriana Mayera, u Monte Carlu (Verdasco) i Beogradu (Seppi) ispao je u drugom, a u Bukureštu u prvom kolu (Brands). Dvije godine mlađi Nizozemac, pak, ovog tjedna uživa u renkingu karijere, a osigurao ga je među ostalim i četvrtfinalom u Estorilu (Wawrinka) i još više četvrtfinalom Mastersa u Monte Carlu (Đoković).

Dodig je dobro krenuo, u svom prvom gemu ispustio je samo jedan poen i Haasea na njegovom servisu pritisnuo do 30:30, ali u trećem gemu Haase je osigurao tri break-lopte i Dodig je nakon spašene prve dvije poklekao na trećoj (1:2). Haase je i na sljedećem Dodigovom servisu bio opasan, vodio 15:40, ali na novi break morao se strpiti do sedmog gema. Na break-loptu kod rezultata 2:4 i 30:40 Dodig se odlučio kratkom loptom pokušati iznenaditi Haasea, ali nije uspio, loptica je jedva dospjela do dna mreže i Nizozemac se odlijepio na 5:2. Na servisu za set ni najmanje se nije pokolebao, Dodig mu nije uzeo ni poen i nakon 31 minutu pod jakim pariškim suncem treći najbolje rangirani hrvatski tenisač gubio je 2:6.

Drugi set trajao je 10 minuta dulje, ali konačan rezultat je bio identičan. Nakon što se u trećem gemu borio kao lav i izvukao pet break-lopti Dodig je popustio u petom gemu, Haase je prednost pretvorio u vodstvo od 3:2 i do kraja seta više nije ispustio ni gem. Još gem manje Dodig je uzeo u trećem setu, svoj servis izgubio je odmah na početku, izgubio još dva od tri (jedino mu je za rukom pošlo smanjiti na 1:4) i nakon sat i 37 minuta Haase je prošao u drugo kolo.

Dodig je na koncu osvojio 56 % poena nakon prvog i samo 28 % nakon drugog servisa, napravio je dva winnera manje i 18 neprisiljenih grešaka više, na Haaseov servis nije osigurao ni jednu break-loptu, a Nizozemac je njegov napadao poput osice i od 18 break-lopti iskoristio ih sedam.

Roland Garros, 1. kolo:
DODIG (Hrvatska) – Haase (Nizozemska) 2:6, 2:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 10:42
    Dodigu prije svega treba skinuti kapu za sve što je u karijeri napravio uz tako skroman talent. Simpatičan i fanatično vrijedan mladić prilično stabilne glave, da mu je Čilićev talent tukao bi se sa Đokovićem i Nadalom za broj jedan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 00:22
    Čačić da ima nešto od tih nevjerojatnih menadžerskih sposobnostima kojima se često voli kurčiti (doživio osobno, bilo je prebljutavo) prepoznao bi kao predsjednik Saveza potencijal koji nosi evenutalno finale sa Španjolcima, gostovanje Rafe Nadala u zagrebačkoj Areni (koja bi tada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 23:27
    Cacic je kriv što Silic nije top 10? Cacic je obavio svoje. Kao nitko prije njega. Dobro se brinuo da hts bude financijski stabilan, operativni dio nije njegova odgovornost. Ali život je jednostavan kad imaš krivca i jedan odgovor na sva pitanja. Realno tenis igra cijeli svijet i još uvijek imamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 22:06
    Zašto se čudiš?  Nitko se nije čudio niti je ikog zanimala situacija kada je Radimir Čačić naplaćivao milijun kuna kotizacije za ugošćavanje Davis Cupa, kada su iz ITF-a protestirali zbog provincijalizacije njihovog uglednog natjecanja (Poreč, poluprazna dvorana u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 22:03
    Sramota......
    Obrisan korisnik