Tenis

Dodig: "Nisam ni odigrao toliko loše koliko je rezultat ružan"

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • utorak, 29.05.2012.
Dodig: "Nisam ni odigrao toliko loše koliko je rezultat ružan"
Foto: EPA

Nakon Ive Karlovića i drugi je hrvatski Davis cup reprezentativac danas svoj put u pojedinačnom turniru Roland Garrosa završio je u prvom kolu u tri seta, ali Međugorca prije prelaska na travu u Parizu čeka još i nastup u paru s Brazilcem Melom.

Nije se Ivan Dodig dugo zadržao na terenu u susretu prvog kola protiv Robina Haasea, za sat i 37 minuta drugo kolo izborio je Nizozemac, a Međugorcu je ostalo da osvojene gemove broji na prste jedne ruke. “Nije bilo treme nego se jednostavno sve nekako prebrzo odvilo, nakon prva dva dobra gema sve je vrlo brzo krenulo naopako. Malo nesreće, malo je on dobro odigrao i prije nego sam se i okrenuo sve je otišlo u nepovrat“, izjavio je 73. igrač svijeta nakon susreta.

Poraz od 2:6, 2:6, 1:6 zvuči prilično ružno, ali Dodig smatra: “Nisam bio na nivou, ali nisam ni odigrao toliko loše koliko je rezultat grub. On je odigrao bolje u bitnim trenucima i rezultatski je ispalo kako je ispalo“.

Priznat će i sam, međutim, da je izvjesno da je u krizi rezultata, od prelaska na zemlju pobijedio je samo Ivana Ljubičića u Monte Carlu, Adriana Ungura u Beogradu i Igora Kunjicina na Kupu nacija u Düsseldorfu, a gubio je od Fernanda Verdasca u drugom kolu Monte Carla, Andreasa Seppija u osmini finala Beograda, Daniela Brandsa u prvom kolu Bukurešta i na Kupu nacija od Viktora Troickog i Floriana Mayera.

“Istina je, ne igram kako bih želio, puno toga ne ide kako bi trebalo, ali to je sastavni dio igre. Treba samo što prije pronaći način vratiti se na razinu na kojoj sam bio“, nastavio je 27-godišnjak, a kako bi i mogao nijekati krizu kad se od listopada prošle godine i 32. mjesta spustio ispod 70. i na rubu je crte za odlazak na Olimpijske igre u Londonu.

Dobra je stvar da u Parizu nije ništa branio, a dolazi trava koja mu bolje odgovara. “Puno mi više paše trava od zemlje, bit će valjda bolje“, zaključio je. Prije odlaska na turnir u Halleu u kojem mu je i baza, međutim, Dodig će još izvjesno vrijeme provesti pod pariškim suncem. Igra, naime, s Ricardom Melom turnir parova, a u prvom kolu čekaju ih Bernard Tomic i Cedrik-Marcel Stebe.

Dodig i Brazilac čine dobar par: u Bukureštu prije mjesec dana prošli su jedno kolo i u četvrtfinalu od Hanleya i Kerra izgubili u produljenom tie-breaku trećeg seta, a u Memphisu koncem veljače nanizali su tri pobjede prije nego su u finalu protiv Mirnjija i Nestora poklekli ponovno u produljenom tie-breaku trećeg seta. Osim toga, zna i Tomića s obzirom da je baš s Australcem u paru lani igrao US Open, ali ispali su odmah u prvom kolu od Andujara i Gimeno-Travera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 16:25
    za dodiga još ima vremena, ali karlović je u bananku, veeeeeeelikom bananku. To bi moglo bit sve od dr. Ive - raspada se, star je. šteta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 11:53
    Baš me zanima koje su tvoje sposobnosti u životu. Ovako na prvi pogled rekao bih da ih nemaš mnogo i da te u tome prilično sputava inteligencija, odnosno nedostatak iste.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 11:07
    Prestrogo sudite! Mladić je sve u životu napravio sam, uz skroman talent i rijeke prolivena znoja. Pošten, vrijedan, skroman - ideal sportaša. Dok raznorazni likovi razmaženi i limitirani u svim pogledima voze aston Martine i Bentleye te banče po narodnjačkim klubovima šireći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 09:44
    ostavi se tenisa i ajde čuvat ovce ništa drugo i ne znaš
    Obrisan korisnik
  • zaki30.05.2012. u 07:35
    Mi imamo Gorana, koji igra tenis, u nas je ku*ac, u vas je penis
    zaki