Nogomet

Italija otkazala prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga

Lovro Štrbinić • utorak, 29.05.2012.
Italija otkazala prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga
Foto: Dejan Popek

Talijanska nogometna reprezentacija trebala je danas, u utorak, odigrati prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga u Parmi, no taj susret je odgođen. Razlog je snažan potres koji je pogodio sjever Italije.

Italija je u sklopu priprema za Europsko prvenstvo na rasporedu imala susret protiv Luksemburga. Utakmica je trebala biti odigrana u utorak navečer na stadionu Ennio Tardini u Parmi, ali je noć prije ovaj dio Italije pogodi snažan potres.

"Prijateljska utakmica između Italije i Luksemburga je odgođena. Odluku je donio Talijanski nogometni savez u dogovoru s lokalnim i državnim vlastima, nakon što je potres pogodio pokrajinu Emilia Romagna", piše u službenom priopćenju.

Predsjednik spomenute regije Vincenzo Bernazzoli je dodao: "Potres je pogodio milijune ljudi. Uzevši u obzir žrtve i okolnosti, ne čini se prikladnim održati ovaj susret."

Inače. potres su doživjeli i talijanski reprezentativci pa je Claudio Marchisio iznio svoje viđenje toga: "Ovo mi je prvi put da sam osjetio potres. Trajalo je samo nekoliko sekundi, ali cijela soba se tresla."

Sljedeću prijateljsku utakmicu Italija igra u petak protiv Rusije.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!