Nogomet

Prandelli: "Nadam se da će i ovoga puta Italija biti jača u teškoj situaciji"

Borna Rupnik • srijeda, 30.05.2012.
Prandelli: "Nadam se da će i ovoga puta Italija biti jača u teškoj situaciji"
Foto: EPA

Umjesto da se u miru priprema za Europsko prvenstvo, nogometna reprezentacija Italije suočila se velikom medijskom pažnjom vezanom za afere o namještanju utakmica...

Nogometaši pod vodstvom Cesarea Prandellija istrčat će 10. lipnja na teren protiv europskih i svjetskih prvaka Španjolaca, no u njihovom taboru nema mira. Glavna su tema policijska ispitivanja i sumnje u ilegalne aktivnosti zbog kojih je s popisa otpao Domenico Criscito.

Na policijsko bi ispitivanje mogao biti pozvan i vratar Gianluigi Buffon, a pod istragom je i branič Leonardo Bonucci.

Međutim, Prandelli vjeruje da ta zbivanja ipak neće utjecati na izvedbu njegovih nogometaša na terenu: "Nema smisla uspoređivati ovu situaciju s onom iz 2006. godine kada smo postali prvaci svijeta. Sada je situacija drugačija".

"Uvijek se govori da je Italija jača u teškim situacijama i nadam se da će i ovoga puta to biti slučaj, ali ne vjerujem da možemo biti dobri samo pod dodatnim pritiskom", dodao je talijanski izbornik.

"Moramo biti spremni dati svoj maksimum i u mirnijem ugođaju, a najvažnije je sada pokazati svima da želimo očistiti svoj nogomet", zaključio je Cesare Prandelli, koji će 14. lipnja izvesti svoju momčad i protiv Bilićeve Hrvatske.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!