Tenis

Čilić: "Strašno mi je žao, ovakav poraz ostavlja jako gorak okus"

Iz Pariza:Maja Giljanović • petak, 01.06.2012.
Čilić: "Strašno mi je žao, ovakav poraz ostavlja jako gorak okus"

Odlika pravih sportaša je biti velik i u porazu, a Marin Čilić pravim se pokazao danas nakon silno razočaravajućeg rezultata susreta trećeg kola Roland Garrosa protiv Juan Martina Del Potra.

Čovjek se zapita kako to kad je i potpuno teniskom neznalici jasno da se Juan Martin Del Potro muči s bolovima u koljenu igrač talenta Marina Čilića Argentincu ne uzme ni set. Po odgovor smo otišli izravno kod Međugorca i najbolji hrvatski igrač otkrio je što se događalo na terenu broj jedan: "Ma treći set čovjek nije mogao trčati, strašno, ali tako se poklopilo. Užasno mi je žao, završilo je tragično, treći set izgubio sam 1:6, ali znam da sam bio puno bliže nego što rezultat sugerira. Odigrali smo dobar meč, prva dva bila su na vrlo visokoj razini, ja sam pogotovo dobro igrao u drugom setu i zato mi je okus u ustima još i gorči".

"U trećem setu osjetio sam da imam šansu, on se sve teže kretao i vidjelo se da je u priličnim problemima. Ali nisam želio žuriti, biti brzoplet i forsirati, a on je sve više skraćivao izmjene. Nakon dva do tri udarca skratio bi loptu ili bi pokušao zabiti i poklopilo se da mu je sve počelo ulaziti, potezao je i pogađao. Onda sam i ja promašio nekoliko prilika, jedan smeš na 15:15 na njegovom servisu i još njih par", nastavio je 24. igrač svijeta.

Skije

Navodno u svlačionici ordinira tat, nestaju tenisice, ali Marinove su sve na broju. "Što bi s mojima, možda jedino da ih koristi kao skije", nasmijao se i pokazao na zaista impresivnu nogu broj 49.

"Na početku sam bio malo pod tremom i on to iskoristio, bio je konstantniji i s nekoliko sjajnih poteza riješio set u svoju korist. U drugom sam gubio dok nisam pronašao igru koja mu ne odgovara, dužim izmjenama razbio sam mu ritam, vratio se rezultatski na početak, ali u tie-breaku nakon što sam nadoknadio zaostatak ruka mi se zatresla. Možda da je servis bio bolji jer prilično me ostavio na cjedilu, bio je ispod 50 % i zbog toga gubio energiju, a njemu je rastao elan. O trećem je bolje ni ne govoriti, 1:6 zvuči ružno, ali još je gore što sam imao osjećaj da sam blizu".

"Sve u svemu moram biti zadovoljan, opet igram dobro i u zadnjih pet-šest tjedana, s izuzetkom finala Münchena" (Kohlschreiber, nap. a.) "gubio sam samo od bolje rangiranih igrača. Osjećam da sam sve bolji i da se samo mora poklopiti nekoliko stvari ili da se malo otvori ždrijeb. Ni ovdje ždrijeb nije bio lagan, dva Španjolca i Argentinac", zaključio je.

Nastavak sezone? "Igrat ću Queen's i između Queen'sa i Wimbledona još i jednu ekshibiciju da što bolje osjetim travu. Lani se u travnatoj sezoni i nisam baš naigrao" (bez borbe je Andyju Roddicku predao četvrtfinale Queen'sa, a u Wimbledonu je od Ivana Ljubičića ispao u prvom kolu (nap. a.), "vidjet ćemo što će biti".

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg02.06.2012. u 12:12
    Evo jos jednog podatka koji meni jasno govori u cemo je problem kod Cilica. Prije meca bio Cilic na Eurosportovom Chatu pa ga pitali koliko trenira dnevno. Cilicev odgovor: prijepodne 2-3 sata i poslijepodne jos jedan sat. Osim toga je dodao da trenira jako intenzivno pa da zato vremenski manje... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 11:13
    Ali salu na stranu...Delpotro nije mogao dobiti boljeg protivnika od Cilica sa ovakvom ozljedom....igrac limitiranih mogucnosti igrao je protiv jos limitiranijeg igraca...koji k tome ima najnizi teniski IQ na ATP touru to ce potvrditi i Ljubici (al ne smije javno :D)..Uglavnom Argentinac gubi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 11:08
    Kakva tragedija od covjeka....Decko bio si i ostao Delpo's biatch!!
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.06.2012. u 02:39
    momce, pa ti redom provaljujes gluposti -- prvo ona debilana o gacicama petre martic i sada neke teorije zavjere ... boze sacuvaj.
    cameosis
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 02:14
    Nek se ugleda na Petru, pa neka vidi kako se igra s karakterom, a i onaj backhand slice bi mu dobro doso :))
    Obrisan korisnik