Nogomet

Video: Rusi "razvalili" Talijane, porazi Čeha i Ukrajinaca

Mišo Gulić • petak, 01.06.2012.
Video: Rusi "razvalili" Talijane, porazi Čeha i Ukrajinaca
Foto: EPA

Sudionici Europskog prvenstva posljednjih dana intezivno bruse formu pred prve oglede u Poljskoj i Ukrajini, no neki od njih nakon odigranih 90 prijateljskih minuta i nemaju previše razloga za zadovoljstvo. Protivnik Hrvatske, reprezentacija Italije, snage je odmjerila s još jednim sudionikom završnice prvenstva, Rusijom, te upisala težak poraz od 0:3. S porazom u mislima na put će krenuti i Češka koja je na domaćem travnjaku nadjačana od Mađarske, ali i domaćin Ukrajina koja je morala priznati primat Austriji.

Reprezentacija Češke svoje je navijače neugodno iznenadila porazom od Mađarske na domaćem travnjaku u Pragu, čime su navukli dodatne oblake sumnje u svoje mogućnosti pred odlazak u Poljsku gdje ih u petak, osmog lipnja, očekuje dvoboj prvog kola grupe A protiv Rusije.

Već nakon sedam minuta igre Česi su bili u rezultatskom deficitu nakon što je za goste pogodio Dzsudzsák. Domaće je u susret vratio Kadlec zgoditkom s 11 metara u 24. minuti, međutim, dvije minute prije kraja susreta pobjedu Mađarskoj donio je Gyurcsó .

Jedan od suorganizatora prvenstva Ukrajina u Innsbrucku je protiv Austrije dva puta uspješno lovila zaostatak, no treći put nisu uspjeli, stoga su poraženi rezultatom 3:2. No, s obzirom da oni prvenstvo otvaraju tek 11. lipnja protiv Švedske, još imaju dovoljno vremena za uskladiti svoj "orkestar".

Austrijanci su poveli golom Juzunovića nakon svega tri minute igre, a bio je to i jedini zgoditak u prvom dijelu. U nastavku susreta Ukrajinci se vraćaju golom Husyeva u 56., a prednost domaćima šest minuta potom vraća Arnautović. Novi povratak Ukrajine zbio se nakon nove tri minute igre, a ponovno je spretan strijelac bio Husyev. U samoj završnici susreta, minutu prije kraja, trijumf Austriji svojim drugim zgoditkom donio je Arnautović.

U sjeni ovotjednih zbivanja, vezano uz posjetu policije njihovom kampu te neugodnosti kojima su bili izloženi, Talijani su na stadionu Letzigrund u Zürichu odmjerili snage s Rusijom i upisali neugodan poraz od 0:3, što će svakako biti nova sol na ionako poveću talijansku ranu.

Prvi dio susreta protekao je u dinamičnoj igri, no ovog puta napadači obje momčadi ostali su nedorečeni pa je nakon prvih 45 minuta semafor pokazivao 0:0. Rusija je u nastavku dodatno pojačala ritam te u 60. minuti golom Keržakova došla do prednosti od 1:0, da bi prednost udvostručili u 75. kada je za 2:0 zabio Širokov, a isti igrač je pogodio i za konačnih 3:0 te tako Talijanima zadao dosta muka pred odlazak u Poljsku.

Prijateljske utakmice:
Češka - Mađarska 1:2
Austrija - Ukrajina 3:2
Italija - Rusija 0:3

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 16:41
    ta utakmica nije mjerilo-rusima se sve poklopilo, a s talijanima nikad nisi siguran pa čak i ako dođu s juniorima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 14:34
    Da se sa njima može potući - tu ništa nije sporno. Ali da je ovo njihovo pravo lice nije ni blizu.
    Obrisan korisnik
  • Skarambež02.06.2012. u 09:37
    Pustite, ovo su sve samo prijateljske. Namjerno su izgubili da se mi polakomimo. Pa da zaigramo protiv Italije "lako ćemo".
    Skarambež
  • cameosis02.06.2012. u 02:47
    sjecam se kako se pljuvalo po hrvatskoj nakon poraza od svedjana, rijetko tko je govorio "to se samo prijateljska" -- talijanima se tresu gace zbog mafijaskih upletenosti na kladionicama i kockanjem, buffon je pod istragom i jos nekoliko igraca, prandelli je izjavio da i ne moraju poci na ep, 60... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 01:10
    ako su srbi igrali s njima remi cini mi se u kvalifikacijama,onda mozemo i mi
    Obrisan korisnik