Nogomet

Gerrard: "Francuska nije nepobjediva, a prvi cilj je proći skupinu"

Mišo Gulić • petak, 01.06.2012.
Gerrard: "Francuska nije nepobjediva, a prvi cilj je proći skupinu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard uvjeren je da Gordi Albion unatoč problemima s ozljedama ima snage pobijediti Francusku u prvom susretu na Euru i tako prekinuti njihov 20 utakmica dugi niz bez poraza.

Francuska je u posljednjem pripremnom susretu nadigrala i svladala Srbiju rezultatom 2:0, čime se dodatno produžio njihov niz neporaženosti, no iz engleskog tabora najavljuju njegov prekid već u prvom susretu grupe D na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

U obraćanju medijima kapetan Engleske Steven Gerrard je svjestan snage Galskih pijetlova, ali isto tako i svoje momčadi: "Gledao sam njihov susret sa Srbijom i vrlo su jaki. Znamo dosta o njima jer smo već prije odigrali neke utakmice, a dio njihovih igrača igra u Premiershipu, stoga nema velikih tajni među nama. Svjesni smo svi da će to biti teška utakmica."

"Znamo da ako odigramo onako kako znamo i s top formom da možemo slaviti u toj utakmici. Gajimo veliki respekt spram njih, ali definitivno nisu nepobjedivi", optimistično je zaključio Gerrard.

Izuzev Francuske i Engleske u grupi D nalaze se i Švedska te domaćin Ukrajina, što je Liverpoolov veznjak posebno prokomentirao: "Susret s Francuzima je jako bitan, ali tu su još dvije utakmice koje jednako važne. Švedska i Ukrajina su izuzetno neugodne momčadi i bit će jako teško pobijediti ih. Bilo bi lijepo pobijediti u prvoj utakmici i potom u naredna dva dvoboja ući s velikim samopouzdanjem. Prvi cilj će biti proći grupu, ali nadam se s prve pozicije."

Tijekom tjedna iz engleskog tabora su javnost obavijestili kako veznjak Chelseaja Frank Lampard neće putovati na euro zbog ozljede zadobivene na treningu, što je veliki udarac za njihove ambicije: "Frankova ozljeda je veliki udarac za nas, a ništa manja šteta nije ni izostanak Garetha Barryja. Mi i dalje vjerujemo da možemo otići jako daleko, ali ne želimo postavljati visoka očekivanja."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 13:25
    Francuzi će njih razbit ako Rooney i obrana neće imat svoj dan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 12:23
    narada@ kakvim to veznim igracima bogati ?? nasri i ribery to je sve sto francuska ima,oces reci da su gerrard i parker nekvalitetni igraci pa i walcott,young
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.06.2012. u 02:33
    francuzi nisu nepobjedivi, ali necete vi biti ti koji ce ih pobijediti, prijatelju. vas prolazak skupine je povratak doma -- football is coming home!
    cameosis
  • narada10801.06.2012. u 23:39
    e moj Steve Gerrardu veliki si ti optimist. kako ce vasi vezni igraci odolijevati pritisku Ribery-a i drustva, i to jos bez Lamparda??
    narada108