Nogomet

Albertini: "Ne postoji rizik da Italija ne ode na Europsko prvenstvo"

Borna Rupnik • subota, 02.06.2012.
Albertini: "Ne postoji rizik da Italija ne ode na Europsko prvenstvo"
Foto: EPA

Izjave talijanskog izbornika Cesarea Prandellija o mogućem neodlasku Italije na Europsko prvenstvo brzo je neutralizirao potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza, bivši reprezentativac Demetrio Albertini...

"Ako mi netko kaže da bi bilo bolje za talijanski nogomet da Italija odustane od Europskog prvenstva, ne bih se bunio. Ima i važnijih stvari od nogometa", izjavio je u petak talijanski izbornik Cesare Prandelli.

Domenico Criscito: "Bonucci i ja zajednički smo trebali ići na Europsko prvenstvo. Samo zato što sam primio službeni poziv na saslušanje ne znači da sam kriv. Možda je Talijanski nogometni savez to trebao pročitati prije nego što me izbacio iz momčadi. Nikada nisam učinio nešto loše i odbijam biti krivac za nešto što nisam učinio. Odvjetnik mi je rekao da neću tako brzo biti ispitan i nije bilo prepreke da me Italija povede na Europsko prvenstvo.

Međutim, takve se najave neće ostvariti. Potvrdio je to i Demetrio Albertini, današnji potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza, koji se nadovezao na Prandellijeve izjave, kao i one talijanskog premijera Montija.

Monti je sugerirao da bi talijanskom nogometu "možda dobro došao prekid na dvije ili tri godine, dok se ne iskorijene namještanja".

"Cesare Prandelli samo je otvorio ispušni ventil nakon svega što se zbilo u zadnjih nekoliko dana. Sve smo već razjasnili u razgovoru s izbornikom i predsjednikom saveza Abeteom. Ne postoji rizik da Italija ne ode na Europsko prvenstvo".

U posljednjoj policijskoj akciji protiv namještanja i ilegalnog klađenja u ponedjeljak je uhićeno ukupno 19 osoba, među kojima je i kapetan Lazija Stefano Mauri.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 19:11
    Lool koja si tu budala,pa kakve veze ima reprezentacija sa klupskim namještanjima.I to je Italija koliko god neki ljudi iz ex-Yu njih smatrali"ciganima",simulatorima i preverantima,on su pravna država za razliku od nas i oni će to počistiti!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 13:24
    Talijanima treba čestitat što tu i tamo počiste svoje dvorište. Za razliku od npr. nas. Mislim da je Criscito isto potpuno u pravu. Zašto nebi išao na euro ako mu nisu dokazali krivnju? Kasnije se pokazalo da nije jedini koji je sumnjiv. Ili su trebali ići svi ili su trebali ostavit sve koji se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • boristurk02.06.2012. u 13:01
    ma sta lijepo, onda bi dosli neki mozda jos opasniji. Meni se cini da je bolje ovako, neka dodju nefokusirani sto posto i povecavaju nam se sanse.
    boristurk
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 12:28
    Što bi bilo lijepo kad bi ih zbog namještanja izbacili s ep-a...
    Obrisan korisnik