Nogomet

Mladi Hrvati ostali bez nade, Švicarci pobijedili u Koprivnici

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • subota, 02.06.2012.
Mladi Hrvati ostali bez nade, Švicarci pobijedili u Koprivnici
Foto: Ivana Strahija

Mlada hrvatska reprezentacija protiv Švicarske je odigrala šesto kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo i porazom 1:2 se oprostila od nade da će proći u razigravanje. Jedini pogodak za Hrvatsku postigao je Dejan Glavica, igrač Slaven Belupa.

Hrvatska – Švicarska 1:2 (0:1)

Kvalifikacije za EP U21, Grupa 5, 6. kolo
Koprivnica, 1500 gledatelja
Suci: Strömbergsson, Gustavsson, Brogevik (Švedska)

Strijelci: 0:1 Haris Seferović 15., 1:1 Glavica 73., 1:2 Drmić 90+2
Žuti kartoni: Šarić, Tičinović (Hrvatska), Buff (Švicarska)
Crveni karton: Antolić (87. drugi žuti)

Hrvatska: Kalinić, Antolić, Tičinović, Paurević, Kelić, Pavlović, Abdurahimi (od 61. Šitum), Brozović, Vukušić, Šarić (od 72. Maglica), Glavica
Izbornik: Ivo Šušak

Švicarska: Bürki, Widmer, Moubandje, Schär, Affolter, Buff (od 79. Abrashi), Frei (od 69. Wittwer), Toko, Seferović (od 60. Drmić), Kasami, Zuber
Izbornik: Pierluigi Tami

U Koprivnici je Hrvatska dočekala Švicarsku u šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo uzrasta do 21 godine. Bio je to posljednji vlak za momke Ive Šuška, koji su se drugoj poziciji, koja bi eventualno vodila u razigravanje, mogli nadati samo u slučaju pobjede.

Europski viceprvaci s prošlog prvenstva u Koprivnici su stigli ipak bez zvjezdanog Xherdana Shakirija, bivšeg igrača Basela, koji je za "skromnu" svotu od 11,6 milijuna eura prešao u redove Bayerna iz Münchena.

No, Shakiri Švicarcima ni nije trebao, pokazalo se u prvom poluvremenu. Hrvatska je imala početnu inicijativu, a u 12. minuti je i opasno zaprijetila. Zagrebov Abdurahimi je prošao do samog kraja igrališta i kroz gužvu nogu dodao loptu za Vukušića tik pred švicarskim golom, no Hajdukovac ne uspijeva iskoristiti priliku.

Kad su odlučili da su se Hrvati dosta igrali, Zuber i Seferović odigrali su dupli pas i izigrali cijelu hrvatsku obranu, a Lecceov Seferović puca s linije 16 metara i loptu zavlači ispod vratara Kalinića u hrvatsku mrežu za 0:1.

U idućih pola sata par prilika da Hrvatska izjednači. Dugu loptu nije iskoristio Abdurahimi, koji gađa golmana Bürkija u ruke, a u 41. minuti s dvadesetak je metara snažno opalio Vukušić, vratar brani, a odbijenu loptu u gol ne uspijeva pretvoriti ni "domaći" Glavica. Svoju su prigodu, najbolju, imali Švicarci preko Seferovića i Kasamija, no potonji loptu šalje pored mreže vratara Karlovca.

U drugom poluvremenu na svakoj strani po jedna izmjena, no vrlo malo sadržajne igre, da bi u 65. minuti Hrvati imali i mnogo sreće što Frei nije imao dobro naštiman ciljnik, pa je loptu poslao iz blizine, iznad mreže.

U 73. minuti međutim veliki pljesak gledateljstva u Koprivnici, kad je Hrvatska izjednačila na 1:1. Slavenov Glavica odlično je iskoristio odbijenu loptu i s pristojne udaljenosti lijepo je plasirao u mrežu iza Bürkija.

Iako je taj pogodak trebao Hrvatskoj dati polet sve se svelo na jalove pokušaje, Tičinovićev šut iz daljine nije ozbiljnije ugrozio Švicarce, a nisu momci s kvadratićima na dresovima uspjeli iskoristiti ni jedan od par udaraca iz kuta.

U 87. minuti je crveni karton zaradio Lokomotivin Antolić, što je Švicarcima u četiri minute sudačke nadoknade olakšalo posao Moubandjeu i Drmiću, koji konačno postižu pogodak za pobjedu u gostima.

Poraz na žalost Hrvatima nije produljio nadu da će se dočepati drugog mjesta tablice Grupe 5, pa će posljednje dvije utakmice kvalifikacija, s Gruzijcima i Španjolcima, odigrati bez rezultatskog imperativa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 23:09
    maglica je u 20-tak minuta koje je dobio da se pokaže napravio više nego vukušić koji je imao 2 čista zicera i promašio, prenapuhan igrač je taj vukušić ko i mnogi drugi koji igraju u toj mladoj reprezentaciji, loš izbornik koji na 1:1 ne uvodi još jedno ofenzivca...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 21:32
    paurevic ce bit strava igrac,tic me iznenadio pozitivno,vuk nista,trebo je maglica od prve minute igrat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 20:31
    Nadam se da ce seferovic izabrati pravu repku Bih :)
    Obrisan korisnik
  • narada10802.06.2012. u 19:01
    meni nije jasno zasto su nam falili igraci kako je rekao ko-komentator na HRT-2, npr. Vrsaljko i jos par njih?
    narada108
  • DeceiverOfFools02.06.2012. u 18:55
    vukušić od 10 milijuna eura - komedija!
    DeceiverOfFools