Automoto

Lorenzo obranio domaći teren

Lovro Štrbinić • nedjelja, 03.06.2012.
Lorenzo obranio domaći teren
Foto: EPA

Španjolac Jorge Lorenzo pobjednik je Velike nagrade Katalonije održane na stazi Montmelo. Vozač Yamahe tako je zadržao vodstvo u ukupnom poretku, a mjesto na postolju ovaj put su uz njega osvojili Pedrosa i Dovizioso.

Casey Stoner je u subotnjim kvalifikacijama bio najbrži, ali u nedjeljnoj utrci nije uspio zadržati tu poziciju. Vrlo brzo je na čelo izbio Pedrosa, ali do kraja utrke je ipak morao priznati svom sunarodnjaku da je brži.

Na početku je Pedrosu pratio Ben Spies, uspio ga i prestići u trećem zavoju drugog kruga, ali je ubrzo izletio sa staze. Na kraju se uspio vratiti i osvojiti desetu poziciju.

Njegovu ulogu preuzeo je potom Lorenzo i vodio veliku bitku sa španjolskim vozačem na Repsol Hondi. Šest krugova prije kraja konačno je uspostavio kontrolu nad vodećom pozicijom, nakon što je Pedrosa otišao preširoko u jednom zavoju, i do kraja je stvorio pet sekundi prednosti.

Aktualni svjetski prvak se, pak, mučio cijelu nedjelju, odmah na startu je pao na četvrtu poziciju, gdje je na kraju i završio. Na postolje se ispred njega plasirao Dovizioso, iako je jedno vrijeme spomenutom dvojcu opasno prijetio i Crutchlow.

Lorenzo je tako povećao prednost pred Stonerom na 20 bodova, dok trećeplasirani Pedrosa za svjetskim prvakom iz 2010. godine zaostaje 30 bodova. Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna na Silverstoneu.

VN Katalonije, utrka:
1. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
2. D. Pedrosa (Špa/Honda)
3. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
4. C. Stoner (Aus/Honda)
5. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
6. A. Bautista (Špa/Honda)
7. V. Rossi (Ita/Ducati)
8. S. Bradl (Njem/Honda)
9. N. Hayden (SAD/Ducati)
10. B. Spies (SAD/Yamaha)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!