Tenis

Martić: "Da sam bar prije krenula s izlascima na mrežu"

Iz Pariza:Maja Giljanović • nedjelja, 03.06.2012.
Martić: "Da sam bar prije krenula s izlascima na mrežu"
Foto: EPA

U gradu snova iza najbolje hrvatske igračice Petre Martić tjedan je iz snova. 21-godišnjakinja je ostvarila svoju prvu Top 10 pobjedu u karijeri, prvi put je na jednom Grand Slamu spojila ne dvije nego tri pobjede i izborila osminu finala, a ni četvrtfinale Roland Garrosa nije bilo izvan dosega. 10. igračica svijeta Angelique Kerber izgledala je pobjedivo, ali Njemica je iskoristila emocije i nesigurnost mlade Hrvatice.

“Ovaj meč sam izgubila u prvom setu. Bila sam prenervozna, sputale su me emocije zbog nastupa u prvoj osmini finala Grand Slama i nisam mogla pokazati što mogu. Mislim da sam uoči susreta previše razmišljala o protivnici umjesto da sam se fokusirala na svoju igru, a ona je predobra igračica da to ne iskoristi. Ništa, idući put znat ću bolje“, izjavila je Petra Martić nakon poraza od Angelique Kerber.

Je li se Petra sama pobijedila? “Mislim da sam pogriješila u pristupu meču, ne smijem u susret ući razmišljajući 'samo da ne izgubim servis odmah na početku, samo da mi ne pobjegne na 3:0' jer onda se upravo to i dogodi. Takve greške radila sam prije i mislila sam da su iza mene, ali sve je to dio sazrijevanja, sad sam bogatija i za ovo iskustvo“, smatra najbolja hrvatska igračica i dodaje: “Pobijedila sam je prethodna dva puta, ali bilo je to prije tri godine. Danas je ona Top 10, jedna je od igračica u najboljoj formi ove sezone“ (osvojila je Kerber dva naslova, igrala u četiri polufinala i još jednom četvrtfinalu, nap. a.) “i zbog toga sam se pitala hoću li joj se moći suprotstaviti na pravi način. Nisam smjela upasti u tu zamku, moje je da mislim o svojoj igri, a ne tko je s druge strane mreže“.

“Jednom kad sam se smirila, kad je nestalo nesigurnosti, bile smo ravnopravne, ali taj početak meča odvukao me u ponor. Kod seta i brejka zaostatka probudila se u meni vatra, inat i rekla sam sebi 'daj pokaži da možeš'. Tada sam počela izlaziti na mrežu i samo mi je žao što nisam i prije uvidjela da je to prava taktika. Još i servis, ono što je obično jedno od mojih oružja, ostavilo me na cjedilu. U onom jednom gemu napravila sam tri dvostruke, ukupno devet što je apsolutno nedopustivo. Toliko se oslanjam na taj udarar i umjesto da mi donese besplatne poene dogodi se ovakav dan“.

Igra na mreži zato, međutim, obećava za ono što slijedi, Wimbledon? “Bit će vrlo zanimljivo, budem li ovako igrala kako je bilo kad sam u drugom setu preokrenula na 5:4, svašta će biti moguće“.

“Igra u Parizu daje mi temelj za optimizam, ali još nešto vrlo pozitivno što je izašlo iz Roland Garrosa je što sam napokon počela uživati i na podlozi na kojoj sam odrasla, a dugo mi je predstavljala bauk“, zaključila je Petra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 09:10
    http://www.vecernji.hr/sport/tenis/petra-martic-igra-pokojnog-oca-clanak-416681 To je to o čemu pričam. Osoba koja stoji iza uspjeha petre martić.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 13:02
    Petra Martić odigrala je par lijepih mečeva, prezentiravši kvalitetnu igru i pobravši dosta simpatija. Ali nemojmo pretjerivati, budućnost je neizvjesna, bile su i Lučićka i Špremica vrhunski talenti....neka igra iz meča u meč, bez velikih imperativa i pritisaka, pa šta bude bude :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:39
    Petra Martić igra najljepši tenis današnjice!
    Obrisan korisnik
  • interreg04.06.2012. u 11:58
    Sto ste se toliko nabrijali na Cilica? Zar se mora uvijek gdje treba i gdje ne treba spominjati Cilica? Ima o njemu dovoljno clanaka. Ovaj je o Petri!
    interreg
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 23:50
    Ok, ja nisam znao da se vinko miješa u stručni dio... Ima x primjera gdje je roditelj ujedno i trener, posebno kod cura. I to do kraja karijere. To sad nije bitno kod petre, ona je imala veliku sreću da joj je majka jedna normalna, pametna i obrazovana osoba koja je birala njen teniski put... [više na forumu]
    Obrisan korisnik